Petulla të kripura me rikota dhe lulelakër: një pjatë e shëndetshme që u pëlqen edhe të vegjëlve
Petullat e kripura me rikota dhe lulelakër janë të shijshme e të shëndetshme, të thjeshta për t’u përgatitur dhe për të përdorur perimet e mbetura.
Me këtë pjatë do të surprizoni miqtë tuaja dhe do të bindni fëmijët të hanë lulelakrën, një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, i rëndësishëm për rritjen dhe shëndetin e tyre. Është një recetë e volitshme që mund të përgatitet edhe me spinaq.
Shërbejini si antipastë ose pjatë e dytë:
Përbërësit:
2 vezë
150 gr miell
100 gr rikota
200 gr lulelakër e zier
100 ml qumësht
100 gr rikota
Kripë dhe piper
Përgatitja:
Zieni lulelakrën në ujë të kripur dhe ndërsa e zieni, përgatisni pastelin duke rrahur të bardhat e vezëve dhe lërini mënjanë.
Përzieni rikotën me të verdhat e vezëve në një tas, shtoni edhe miellin e qumështin dhe përziejini derisa të merrni një përbërje homogjene pa kokrra. Shtojini kripë e piper sipas shijes suaj.
Shtypeni lehtësisht lulelakrën e zier me pirun, shtoni edhe masën e qumështit me rikota e vezë e në fund shtoni të bardhat e rrahura të vezëve dhe përziejini me kujdes në mënyrë që të përzihen mirë përbërësit.
Shtoni një lugë vaj në një tigan, skuqini petullat e krijuara me dorë në të dy anët dhe shërbejini.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment