Patate të mbushura me proshutë, speca dhe mocarela
6 patate të pjekura
Për mbushjen:
250g proshutë të thekur, të copëtuara dhe të skuqura
1 gotë krem djathi
1-2 speca
1 filxhan djathë cheddar të grirë
1/2 limon (lëng)
Kripë dhe piper për shije
Për servirje:
1.Para-ngrohni furrën në 200 ° c. Gjysmoni patatet e pjekura dhe pastroni mishin e tyre. 2.Ziejini lëkurat e patates me vaj ulliri, më pas vendosini në një fletë pjekje dhe i piqni për 10-15 minuta derisa të jenë të arta. 3.Në një tas kombinoni të gjithë përbërësit mbushës (rezervoni pak nga proshuta për servirje). 4.Mbushni lëkurat e patates me mbushjen e përgatitur, më pas shtoni proshutën e rezervuar dhe djathin e mocarelës. 5.Vendosni lëkurat e patates në një fletë pjekje, pastaj vendosini në furrë. 6.Piqni lëkurat e patates për 10 minuta derisa djathi të jetë shkrirë dhe mbushja të nxehet në të gjithë. 7.Hiqini nga furra dhe shërbejeni.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Lini një koment