Patate të mbushura me proshutë, speca dhe mocarela
6 patate të pjekura
Për mbushjen:
250g proshutë të thekur, të copëtuara dhe të skuqura
1 gotë krem djathi
1-2 speca
1 filxhan djathë cheddar të grirë
1/2 limon (lëng)
Kripë dhe piper për shije
Për servirje:
1.Para-ngrohni furrën në 200 ° c. Gjysmoni patatet e pjekura dhe pastroni mishin e tyre. 2.Ziejini lëkurat e patates me vaj ulliri, më pas vendosini në një fletë pjekje dhe i piqni për 10-15 minuta derisa të jenë të arta. 3.Në një tas kombinoni të gjithë përbërësit mbushës (rezervoni pak nga proshuta për servirje). 4.Mbushni lëkurat e patates me mbushjen e përgatitur, më pas shtoni proshutën e rezervuar dhe djathin e mocarelës. 5.Vendosni lëkurat e patates në një fletë pjekje, pastaj vendosini në furrë. 6.Piqni lëkurat e patates për 10 minuta derisa djathi të jetë shkrirë dhe mbushja të nxehet në të gjithë. 7.Hiqini nga furra dhe shërbejeni.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment