Patate të mbushura me proshutë, speca dhe mocarela
6 patate të pjekura
Për mbushjen:
250g proshutë të thekur, të copëtuara dhe të skuqura
1 gotë krem djathi
1-2 speca
1 filxhan djathë cheddar të grirë
1/2 limon (lëng)
Kripë dhe piper për shije
Për servirje:
1.Para-ngrohni furrën në 200 ° c. Gjysmoni patatet e pjekura dhe pastroni mishin e tyre. 2.Ziejini lëkurat e patates me vaj ulliri, më pas vendosini në një fletë pjekje dhe i piqni për 10-15 minuta derisa të jenë të arta. 3.Në një tas kombinoni të gjithë përbërësit mbushës (rezervoni pak nga proshuta për servirje). 4.Mbushni lëkurat e patates me mbushjen e përgatitur, më pas shtoni proshutën e rezervuar dhe djathin e mocarelës. 5.Vendosni lëkurat e patates në një fletë pjekje, pastaj vendosini në furrë. 6.Piqni lëkurat e patates për 10 minuta derisa djathi të jetë shkrirë dhe mbushja të nxehet në të gjithë. 7.Hiqini nga furra dhe shërbejeni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment