120 gr pançetë të tymosur, të prerë në shirita të hollë të shkurtër
1 qepë e grirë hollë
1 thelpi hudhër, e grirë imët
2 lugë piper i kuq i ëmbël
800 g domate të konservuara të grira
parmixhiano i grirë, për ta servirur
Në një tenxhere me ujë të kripur gatuani spagetit duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan të madh që nuk ngjit dhe gatuajeni pançetën për 3-4 minuta derisa të fillojë të skuqet. Përzieni qepën dhe gatuajeni për 3-4 minuta të tjera, më pas shtoni hudhrën dhe piperin e kuq dhe gatuajeni edhe për 1 min.
Hidhni në të domatet e copëtuara, lërini të ziejnë dhe të lëshojnë flluska për rreth 5 minuta derisa të trashet masa, duke e përzier herë pas here që të mos ngjitet në fund. Kulloni makaronat dhe i hidhni me salcë. Shërbejeni me parmixhiano, nëse dëshironi.
Fillimisht, marinojmë salmonin duke e lyer me vaj ulliri, kripë dhe piper. Lëreni mënjanë për 10 minuta. Në një tigan të madh, skuqim filetën e salmonit në zjarr mesatar për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrë ngjyrë...
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Komento