120 gr pançetë të tymosur, të prerë në shirita të hollë të shkurtër
1 qepë e grirë hollë
1 thelpi hudhër, e grirë imët
2 lugë piper i kuq i ëmbël
800 g domate të konservuara të grira
parmixhiano i grirë, për ta servirur
Në një tenxhere me ujë të kripur gatuani spagetit duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan të madh që nuk ngjit dhe gatuajeni pançetën për 3-4 minuta derisa të fillojë të skuqet. Përzieni qepën dhe gatuajeni për 3-4 minuta të tjera, më pas shtoni hudhrën dhe piperin e kuq dhe gatuajeni edhe për 1 min.
Hidhni në të domatet e copëtuara, lërini të ziejnë dhe të lëshojnë flluska për rreth 5 minuta derisa të trashet masa, duke e përzier herë pas here që të mos ngjitet në fund. Kulloni makaronat dhe i hidhni me salcë. Shërbejeni me parmixhiano, nëse dëshironi.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento