Pasta me karkalec dhe hudhër

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
450 kcal për porcion
Spageti ose linguini (400 g)
Karkaleca (300 g, të pastruar)
Hudhër (3 thelpinj, të grirë imët)
Vaj ulliri (4 lugë gjelle)
Lëng limoni (nga 1 limon)
Majdanoz i freskët (2 lugë gjelle, i grirë)
Kripë dhe piper sipas shijes

Ziejmë pastën në ujë me kripë derisa të jetë al dente. Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë hudhrën, duke e gatuar për disa sekonda. Shtojmë karkalecat dhe i gatuajmë për 3-4 minuta derisa të marrin ngjyrë rozë.

Shtojmë lëngun e limonit dhe majdanozin dhe përziejmë me pastën e zier. E shërbejmë menjëherë.

Shoqërohet me: Verë të bardhë.

Komento