Ziejmë pastën në ujë me kripë derisa të jetë al dente. Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë hudhrën, duke e gatuar për disa sekonda. Shtojmë karkalecat dhe i gatuajmë për 3-4 minuta derisa të marrin ngjyrë rozë.
Shtojmë lëngun e limonit dhe majdanozin dhe përziejmë me pastën e zier. E shërbejmë menjëherë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento