1.Zieni pastat një minutë më pak se ç’tregon koha në paketim. Kullojini, ftohini në ujë të ftohtë dhe lërini të ftohen.
2.Transferojini në një tas dhe përziejini me 2 lugë vaj në mënyrë që të mos ngjiten.
3.Prisni përgjysmë avokadon. Qërojeni, priteni tulin në kubikë dhe përziejeni me lëngun e limes në mënyrë që të mos nxihet.
4.Lani 2 domatet, pritini në thela, hiquni farat dhe pritini në kubikë.
5.Hidhuni kripë dhe shtojini tek pastat.
6.Kompletojini pastat. Hiqini rrënjët dhe pjesën jeshile qepës së njomë dhe grijeni imët.
7.Bashkoni në tas pastat, avokadon, domatet, qepën, tonin të cilin e keni kulluar dhe copëtuar si dhe një limë të qëruar dhe të prerë në feta rrethore.
8.Shërbejini. Shtojuni 2-3 lugë vaj ulliri të virgjër spërkatini me pak piper dhe rigon, disa pika tabako, përziejini dhe shërbejini.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment