Pasta bolonjeze me lulelakër për një shije fantastike
½ kg kërpudha
¼ filxhan plus 2 lugë vaj ulliri ekstra i virgjër
4 lugë gjalpë pa kripë
1 qepë të madhe
6 thelpinj hudhre, të prera hollë
1 spec jeshil
1 lugë rozmarinë e grirë hollë
⅓ filxhan paste domate me përqendrim të dyfishtë
Kripë
1 pako rigatoni
1 filxhan parmixhano të grirë hollë
3 lugë majdanoz i grirë hollë
½ limon
1.Kërpudhat i fusni në një procesor ushqimi derisa të copëtohen imët. Kalojeni në një tas të vogël.
2.Fshini tasin e përpunuesit të ushqimit.
3.Hidhni në procesor lulelakrën derisa të copëtohet, duke e transferuar në një tas mesatar.
4.Nxehni pak vaj ulliri dhe 2 lugë gjalpë në një tenxhere dhe shtoni kërpudhat dhe gatuajini, duke i trazuar herë pas here, derisa të marrin një ngjyrë të artë, 4-6 minuta.
5.Shtoni qepët dhe 2 lugë vaj në tenxhere.
6.Gatuajini, duke e trazuar herë pas here, derisa qepa të bëhet shumë e butë dhe kafe e artë, 6-8 minuta. Shtoni hudhër, sheqer dhe rozmarinë dhe gatuajeni duke trazuar herë pas here, derisa hudhra të zbutet dhe përzierja të jetë shumë aromatike, rreth 3 minuta.
7.Shtoni pastën e domateve dhe gatuajeni, duke e përzier vazhdimisht, derisa pasta të errësohet pak, rreth 2 minuta.
8.lulelakrën dhe gatuajeni, akoma duke e trazuar herë pas here, derisa lulelakra të gatuhet pak dhe të fillojë të ngjitet në fund të tenxheres, 6-8 minuta. Shtoni pak kripë, pastaj mbajeni të ngrohtë në nxehtësi të ulët.
9.Ndërkohë, gatuajini makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vluar, duke i trazuar herë pas here, derisa të bëhet pothuajse al dente, rreth 1 minutë më pak se udhëzimet e paketimit.
10.përdorur një lugë me vrima, transferoni makaronat në tenxhere me salcë.
11.Shtoni 1 filxhan parmixhano ,2 lugë gjalpë dhe 1 filxhan lëng gatimi nga makaronat.
12.Rrisni nxehtësinë dhe gatuajini, duke e trazuar herë pas here, derisa makaronat të jenë al dente dhe salca të ngjitet te makaronat, rreth 3 minuta. Hiqeni nga nxehtësia dhe përzieni majdanozin. Shijoni dhe rregulloni makaronat me krip, erëza dhe lëng limoni.
13.Ndani makaronat në pjata, sipër hidhni parmixhano.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment