Pasta bolonjeze me lulelakër për një shije fantastike
½ kg kërpudha
¼ filxhan plus 2 lugë vaj ulliri ekstra i virgjër
4 lugë gjalpë pa kripë
1 qepë të madhe
6 thelpinj hudhre, të prera hollë
1 spec jeshil
1 lugë rozmarinë e grirë hollë
⅓ filxhan paste domate me përqendrim të dyfishtë
Kripë
1 pako rigatoni
1 filxhan parmixhano të grirë hollë
3 lugë majdanoz i grirë hollë
½ limon
1.Kërpudhat i fusni në një procesor ushqimi derisa të copëtohen imët. Kalojeni në një tas të vogël.
2.Fshini tasin e përpunuesit të ushqimit.
3.Hidhni në procesor lulelakrën derisa të copëtohet, duke e transferuar në një tas mesatar.
4.Nxehni pak vaj ulliri dhe 2 lugë gjalpë në një tenxhere dhe shtoni kërpudhat dhe gatuajini, duke i trazuar herë pas here, derisa të marrin një ngjyrë të artë, 4-6 minuta.
5.Shtoni qepët dhe 2 lugë vaj në tenxhere.
6.Gatuajini, duke e trazuar herë pas here, derisa qepa të bëhet shumë e butë dhe kafe e artë, 6-8 minuta. Shtoni hudhër, sheqer dhe rozmarinë dhe gatuajeni duke trazuar herë pas here, derisa hudhra të zbutet dhe përzierja të jetë shumë aromatike, rreth 3 minuta.
7.Shtoni pastën e domateve dhe gatuajeni, duke e përzier vazhdimisht, derisa pasta të errësohet pak, rreth 2 minuta.
8.lulelakrën dhe gatuajeni, akoma duke e trazuar herë pas here, derisa lulelakra të gatuhet pak dhe të fillojë të ngjitet në fund të tenxheres, 6-8 minuta. Shtoni pak kripë, pastaj mbajeni të ngrohtë në nxehtësi të ulët.
9.Ndërkohë, gatuajini makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vluar, duke i trazuar herë pas here, derisa të bëhet pothuajse al dente, rreth 1 minutë më pak se udhëzimet e paketimit.
10.përdorur një lugë me vrima, transferoni makaronat në tenxhere me salcë.
11.Shtoni 1 filxhan parmixhano ,2 lugë gjalpë dhe 1 filxhan lëng gatimi nga makaronat.
12.Rrisni nxehtësinë dhe gatuajini, duke e trazuar herë pas here, derisa makaronat të jenë al dente dhe salca të ngjitet te makaronat, rreth 3 minuta. Hiqeni nga nxehtësia dhe përzieni majdanozin. Shijoni dhe rregulloni makaronat me krip, erëza dhe lëng limoni.
13.Ndani makaronat në pjata, sipër hidhni parmixhano.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment