Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tigan të thellë në nxehtësi mesatare, ngrohni vajin. Shtoni qepën dhe specin dhe gatuajini për 3-4 minuta derisa të zbuten.
Shtoni orizin dhe trazojeni vazhdimisht derisa të skuqet dhe të marrë një ngjyrë të artë, 4-6 minuta. Shtoni lëngun e pulës, salcën e domates, lëngun e limonit, piperin e kuq, hudhrën pluhur, rigonin dhe kuminin. Sipas shijes shtoni kripë dhe piper.
Rrisni nxehtësinë dhe ҫojeni drejt zierjes. Pasi të marrë një valë, uleni sërish në temperaturë të ulët dhe vendosini kapakun. Lëreni derisa lëngu të ketë shteruar për 15-18 minuta.
Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të qendrojë për 3-4 minuta përpara se të hapni kapakun.
Shpërndajeni në pjata dhe hidhini përsipër gjethe majdanozi të freskët të grirë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento