Në një tigan të thellë në nxehtësi mesatare, ngrohni vajin. Shtoni qepën dhe specin dhe gatuajini për 3-4 minuta derisa të zbuten.
Shtoni orizin dhe trazojeni vazhdimisht derisa të skuqet dhe të marrë një ngjyrë të artë, 4-6 minuta. Shtoni lëngun e pulës, salcën e domates, lëngun e limonit, piperin e kuq, hudhrën pluhur, rigonin dhe kuminin. Sipas shijes shtoni kripë dhe piper.
Rrisni nxehtësinë dhe ҫojeni drejt zierjes. Pasi të marrë një valë, uleni sërish në temperaturë të ulët dhe vendosini kapakun. Lëreni derisa lëngu të ketë shteruar për 15-18 minuta.
Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të qendrojë për 3-4 minuta përpara se të hapni kapakun.
Shpërndajeni në pjata dhe hidhini përsipër gjethe majdanozi të freskët të grirë.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento