3 kuti mascarpone e zbutur në temperaturën e dhomës
¾ filxhan sheqer pluhur
½ lugë çaji vanilje
¼ filxhan kafe liker
1 filxhan krem ëmbëlsirash
1 ½ filxhanë të përgatitur me ekspres ose kafe të fortë, të ftohur
12 donuts, të prerë në gjysmë horizontale
Kakao pa ëmbëlsues
Në një enë të madhe, rrahni mascarpone, 1/2 filxhan sheqer pluhur, liker kafeje dhe vanilje me mikser elektrik me shpejtësi mesatare.
Në tas të mesëm, rrihni kremin dhe pjesën e mbetur të 1/4 filxhan sheqer pluhur me mikser elektrik me shpejtësi mesatare.
Hidhni ekspresin në një tas të cekët. Zhyt një nga një në të dy anët e 12 gjysmave të donut në ekspres dhe rregulloni një shtresë të vetme në tavë.
Përhapni një të tretën e përzierjes mascarpone mbi donuts.
Zhysni gjysmat e mbetura të donuts në ekspres dhe rregullojini sipër. Përhapni pjesën e sipërme të përzierjes mascarpone. Mbulojeni dhe vendoseni në frigorifer 4 orë.
Spërkateni sipër me kakao pak para se ta shërbeni.
Ruhet në frigorifer.
Komento