Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Përgatitja:
Përpara se të filloni bazën, vendosni hurmat arabe në një tas dhe hidhni mbi to ujë të vluar. Lërini mënjanë.
Për bazën:
-Vendosni letër pjekjeje në një tepsi
-Prisni përafërsisht kikiritët, arrat shqeme
– Shkrini gjalpin e kakaos në mikrovalë ose në një tenxhere sipër sobës
– Hidhni mjaltë dhe gjalpin e kikirikut dhe më pas përzieni arrat dhe orizin kaf ose amaranthin.
-Shtrojeni përzierjen në tepsi
Për karamelin
– Kulloni hurmat arabe, vendosini në blender dhe përziejini derisa të përftoni një pastë të lëmuar.
-Përhapeni sipër shtresës bazë
Për shtresën e çokollatës
– Shkrini gjalpin e kakaos në mikrovalë ose në një tenxhere sipër sobës.
-Përzieni shurupin e agave/mjaltit dhe më pas pluhurin e kakaos.
-E derdhni sipër shtresës së hurmës dhe e vendosim në frigorifer për t’u forcuar.
-Priteni në katrorë dhe ruajeni në një enë hermetike.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento