Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Përgatitja:
Përpara se të filloni bazën, vendosni hurmat arabe në një tas dhe hidhni mbi to ujë të vluar. Lërini mënjanë.
Për bazën:
-Vendosni letër pjekjeje në një tepsi
-Prisni përafërsisht kikiritët, arrat shqeme
– Shkrini gjalpin e kakaos në mikrovalë ose në një tenxhere sipër sobës
– Hidhni mjaltë dhe gjalpin e kikirikut dhe më pas përzieni arrat dhe orizin kaf ose amaranthin.
-Shtrojeni përzierjen në tepsi
Për karamelin
– Kulloni hurmat arabe, vendosini në blender dhe përziejini derisa të përftoni një pastë të lëmuar.
-Përhapeni sipër shtresës bazë
Për shtresën e çokollatës
– Shkrini gjalpin e kakaos në mikrovalë ose në një tenxhere sipër sobës.
-Përzieni shurupin e agave/mjaltit dhe më pas pluhurin e kakaos.
-E derdhni sipër shtresës së hurmës dhe e vendosim në frigorifer për t’u forcuar.
-Priteni në katrorë dhe ruajeni në një enë hermetike.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento