1/4 gote erëza të freskëta të grira (si borziloku dhe majdanozi), plus më shumë për zbukurim
2 pako njoki
1 gotë mozzarella e grirë
Copa limoni, për servirje
Ngroheni furrën në 180 gradë. Në një tigan të madh të thellë në zjarr mesatar, shkrini gjalpin, shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni domatet qershi dhe hidhini rigonin, kripën, piperin dhe farat e specit të kuq.
Gatuajini derisa domatet të zbuten dhe shtoni spinaqin.
Kur spinaqi gjithashtu të jetë zbutur, shtoni lëngun e pulës, panën, djathin Parmigiano, erëzat dhe lëreni të ziejë. Uleni nxehtësinë dhe lëreni të gatuhet për rreth 3 minuta derisa salca të jetë trashur.
Shtoni njokit dhe trazojini mirë. Hidheni përierjen në një tavë të thellë dhe spërkateni sipër me mozzarella. Piqini në furrë derisa njokit të jenë zbutur, për rreth 30 minuta.
Spërkateni me më shumë erëza dhe me limon përpara se ta shërbeni.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
Komento