1/4 gote erëza të freskëta të grira (si borziloku dhe majdanozi), plus më shumë për zbukurim
2 pako njoki
1 gotë mozzarella e grirë
Copa limoni, për servirje
Ngroheni furrën në 180 gradë. Në një tigan të madh të thellë në zjarr mesatar, shkrini gjalpin, shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni domatet qershi dhe hidhini rigonin, kripën, piperin dhe farat e specit të kuq.
Gatuajini derisa domatet të zbuten dhe shtoni spinaqin.
Kur spinaqi gjithashtu të jetë zbutur, shtoni lëngun e pulës, panën, djathin Parmigiano, erëzat dhe lëreni të ziejë. Uleni nxehtësinë dhe lëreni të gatuhet për rreth 3 minuta derisa salca të jetë trashur.
Shtoni njokit dhe trazojini mirë. Hidheni përierjen në një tavë të thellë dhe spërkateni sipër me mozzarella. Piqini në furrë derisa njokit të jenë zbutur, për rreth 30 minuta.
Spërkateni me më shumë erëza dhe me limon përpara se ta shërbeni.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento