Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 180 gradë. Në një tigan të madh të thellë në zjarr mesatar, shkrini gjalpin, shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni domatet qershi dhe hidhini rigonin, kripën, piperin dhe farat e specit të kuq.
Gatuajini derisa domatet të zbuten dhe shtoni spinaqin.
Kur spinaqi gjithashtu të jetë zbutur, shtoni lëngun e pulës, panën, djathin Parmigiano, erëzat dhe lëreni të ziejë. Uleni nxehtësinë dhe lëreni të gatuhet për rreth 3 minuta derisa salca të jetë trashur.
Shtoni njokit dhe trazojini mirë. Hidheni përierjen në një tavë të thellë dhe spërkateni sipër me mozzarella. Piqini në furrë derisa njokit të jenë zbutur, për rreth 30 minuta.
Spërkateni me më shumë erëza dhe me limon përpara se ta shërbeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento