Maskë me karotë për t’i dhënë lëkurës betakaroten, vitamina E dhe A
Maska me karota është perfekte për çdo tip lëkure. Karotat janë një antiseptik natyral dh e bëjnë lëkurën tuaj të ndihet e freskët dhe e shëndetshme. Një maskë me karotë i jep lëkurës fytyrës jetë dhe frymëmarrje. Karotat promovojnë gjithashtu rritjen e flokëve dhe i bëjnë ata më të fortë.
Si funksionon një maskë me karotë?
Ajo përmban vitamin A që është një antioksidant. Përmban gjithashtu vitaminë K. Antioksidantët mbrojnë lëkurën duke limituar prodhimin e radikaleve të lira të cilat dëmtojnë qelizat e lëkurës. Gjithashtu reduktojnë shenjat e moshës. Vitamina A trajton edhe aknet.
Karotat përmbajnë vitaminë C e cila:
Redukton paraqitjen e njollave kafe dhe llojet e tjera të dëmtimit nga rrezet e diellit.
Përmirëson prodhimin e kolagjenit i cili forcon dhe tonifikon lëkurën.
Redukton inflamacionin dhe irritimin, fenomene që shkaktojnë shumë dëmtime.
Zbeh kapilarët e kuq të lëkurës
Përmirëson efektivitetin e kremit mbrojtës të diellit dhe përmirëson mbrojtjen e lëkurës ndaj rrezeve UV.
Kaliumi i mban qelizat e lëkurës të hidratuara dhe të ushqyera.
Karota përmban një component vital të quajtur betakaroten i cili largon shtrest e qelizave të vdekura, promovon ushqyerjen e lëkurës dhe ripërtëritjen e qelizave të reja.
Vitamina E prezente tek karotat është një nutrient dhe antioksidant që ndihmon hidratimin e qelizave delikate të lëkurës, redukton pamjen e shenjave dhe njollave të errëta.
Përbërësit:
1 lugë gjelle karotë e grirë formë pureje
1 lugë gjelle mjaltë
½ lugë gjelle lëng limoni
Priteni karotën në copa, ziejeni për 10 minuta ose grijini copat e karotës. Pastaj shtypini copat e ziera të karotës, shtoni mjaltin dhe lëngun e limonit dhe krijoni një pastë kremoze. Aplikojeni në fytyrë të pastër dhe lëreni për 20-30 minuta. Aplikojeni 2-3 herë në javë. Mjalti dhe limoni kanë veti antibakteriale dhe anti-inflamatore të cilat vrasin mikrobet dhe kurojnë inflamacionin.
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Luleshtrydhet prishen shpejt, por me këtë truk të thjeshtë mund t’i mbani të freskëta për disa ditë më shumë: 1️⃣ Shpëlajini me uthull të holluar – Përzieni 1 filxhan uthull molle ose të bardhë me 3 filxhanë ujë dhe...
Nëse nuk keni një ndarës vezësh, ky truk i thjeshtë do t’ju ndihmojë: 1️⃣ Metoda e shishes plastike – Thyejeni vezën në një tas. Merrni një shishe plastike bosh, shtrydheni pak dhe vendoseni grykën mbi të verdhën. Lëshoni shtrëngimin...
Lini një koment