Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 140C. Shtroni një tavë me letër pjekjeje. Vendosni fëstëkët në një tavë pjekjeje të cekët dhe piqini në furrë për rreth 7-10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendoseni në një procesor ushqimi dhe procesojini derisa të bluhen trashë.
Përzieni miellin e misrit dhe uthullën në një pastë. Në një tas të madh të pastër, rrihni të bardhat e vezëve derisa të formojnë maja të buta, më pas shtoni gradualisht sheqerin nga një lugë gjelle derisa të formohet një përzierje e fortë me shkëlqim.
Shtoni pjesën më të madhe të fistikëve në marengë, duke rezervuar rreth 2 lugë gjelle. Në fund shtoni përzierjen me miell misri. Hidheni përzierjen me lugë në tepsi për të bërë katër fole të mëdha marenge, duke përdorur pjesën e pasme të lugës për të zbrazur qendrat. Spërkateni me fëstëkët e rezervuar dhe piqini për rreth 45 minuta derisa të jenë të forta dhe të freskëta nga jashtë. Fikni furrën, por lërini marengat të thahen në nxehtësi derisa të ftohen plotësisht.
Për ta servirur, vendosni një marengë në secilën pjatë dhe hidhni në mes me pak lugë krem fresh. Hidhni mbi to frutat e pyllit dhe shërbejeni.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento