Shtrydhni mishin e sallamit nga lëkurat, duke e ndarë në copa sa një kokërr rrushi. Ngrohni vajin në një tigan. Skuqini copat për rreth 8 minuta derisa të bëhen të arta.
Ndërkohë gatuajmë makaronat dhe presim pjesën më të madhe të rukolës. Shtoni specin djegës te salsiçet, skuqini për 30 sekonda, më pas hidhni panën dhe rukolën e grirë. Hidhini kripë dhe gatuajeni derisa rukola sapo të jetë zbutur.
Kulloni makaronat, duke rezervuar pak nga lëngu i gatimit, më pas përzieni makaronat me salcën me një spërkatje nga uji i rezervuar. Sipër hidhini rukolën e mbetur.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento