Shtrydhni mishin e sallamit nga lëkurat, duke e ndarë në copa sa një kokërr rrushi. Ngrohni vajin në një tigan. Skuqini copat për rreth 8 minuta derisa të bëhen të arta.
Ndërkohë gatuajmë makaronat dhe presim pjesën më të madhe të rukolës. Shtoni specin djegës te salsiçet, skuqini për 30 sekonda, më pas hidhni panën dhe rukolën e grirë. Hidhini kripë dhe gatuajeni derisa rukola sapo të jetë zbutur.
Kulloni makaronat, duke rezervuar pak nga lëngu i gatimit, më pas përzieni makaronat me salcën me një spërkatje nga uji i rezervuar. Sipër hidhini rukolën e mbetur.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento