Shtrydhni mishin e sallamit nga lëkurat, duke e ndarë në copa sa një kokërr rrushi. Ngrohni vajin në një tigan. Skuqini copat për rreth 8 minuta derisa të bëhen të arta.
Ndërkohë gatuajmë makaronat dhe presim pjesën më të madhe të rukolës. Shtoni specin djegës te salsiçet, skuqini për 30 sekonda, më pas hidhni panën dhe rukolën e grirë. Hidhini kripë dhe gatuajeni derisa rukola sapo të jetë zbutur.
Kulloni makaronat, duke rezervuar pak nga lëngu i gatimit, më pas përzieni makaronat me salcën me një spërkatje nga uji i rezervuar. Sipër hidhini rukolën e mbetur.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento