Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Nxeheni furrën në 180 °.
2.Në një tas të madh, bashkoni patatet e pjekura, djathrat, qepën, rozmarinën, sherbelën, kripë dhe piper dhe mishin e gjelit.
3.Formësoni dymbëdhjetë petëza të trasha.
4.Në një tas të cekët, tundni vezën dhe ujin.
5.Vendosni thërrimet e bukës në një tas tjetër të cekët.
6.Zhytni kroketat në përzierjen e vezëve, pastaj në thërrimet e bukës, duke i tundur për të ndihmuar ngjitjen e thërrimeve.
7.Në grupe, vendosni kroketat në një shtresë të vetme në tabaka të lyer me yndyrë në shportën për tiganisjen .
8.Gatuajini deri sat ë marrin ngjyrë kafe të artë, 4-5 minuta.
9.Nëse dëshironi, shërbejini me salcë kosi.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento