Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Nxeheni furrën në 180 °.
2.Në një tas të madh, bashkoni patatet e pjekura, djathrat, qepën, rozmarinën, sherbelën, kripë dhe piper dhe mishin e gjelit.
3.Formësoni dymbëdhjetë petëza të trasha.
4.Në një tas të cekët, tundni vezën dhe ujin.
5.Vendosni thërrimet e bukës në një tas tjetër të cekët.
6.Zhytni kroketat në përzierjen e vezëve, pastaj në thërrimet e bukës, duke i tundur për të ndihmuar ngjitjen e thërrimeve.
7.Në grupe, vendosni kroketat në një shtresë të vetme në tabaka të lyer me yndyrë në shportën për tiganisjen .
8.Gatuajini deri sat ë marrin ngjyrë kafe të artë, 4-5 minuta.
9.Nëse dëshironi, shërbejini me salcë kosi.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento