Në një tas të madh, bëni bashkë sheqerin, hudhrën pluhur, piperin e kuq, 1 lugë gjelle kripë dhe ½ lugë ҫaji piper të zi. Trazojini dhe shtoni në tas kofshat e pulës duke u siguruar që të mbulohen me përzierjen e përgatitur. V
endosini kofshat e pulës në një tavë dhe mbulojini me letër alumini. Tavën vendoseni në ngrirje për të paktën 4 orë ose për një natë të plotë.
Ngroheni furrën në 150 gradë. Vendosni tavën me kofshat e pulave për rreth 2 orë, deri sa të bëhen të shkrifëta.
Nxirreni tavën nga furra, hiqni letrën e aluminit dhe me një lugë mundohuni të hiqni sa më shumë nga lëngu që kanë lëshuar. Rikthejeni tavën në furrë dhe nxizni vetëm nxehësine sipërm.
Prisni derisa kofshat të kenë marrë një ngjyrë të artë në sipërfaqe dhe lëkura të jetë bërë krokante. Nxirrini nga furra dhe shërbejini me qepën e njomë të grirë dhe lëngun e ruajtur nga pjekja.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento