Kofsha pule për të lëpirë gishtat me vetëm 5 përbërës

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
8 kofsha pule
1 1/2 lugë ҫaji sheqer kaf
1 lugë ҫaji hudhër pluhur
1/2 lugë ҫaji piper i kuq
Kripë dhe piper
2 lugë gjelle qepë e njomë e grirë

Në një tas të madh, bëni bashkë sheqerin, hudhrën pluhur, piperin e kuq, 1 lugë gjelle kripë dhe ½ lugë ҫaji piper të zi. Trazojini dhe shtoni në tas kofshat e pulës duke u siguruar që të mbulohen me përzierjen e përgatitur. V

endosini kofshat e pulës në një tavë dhe mbulojini me letër alumini. Tavën vendoseni në ngrirje për të paktën 4 orë ose për një natë të plotë.

Ngroheni furrën në 150 gradë. Vendosni tavën me kofshat e pulave për rreth 2 orë, deri sa të bëhen të shkrifëta.

Nxirreni tavën nga furra, hiqni letrën e aluminit dhe me një lugë mundohuni të hiqni sa më shumë nga lëngu që kanë lëshuar. Rikthejeni tavën në furrë dhe nxizni vetëm nxehësine  sipërm.

Prisni derisa kofshat të kenë marrë një ngjyrë të artë në sipërfaqe dhe lëkura të jetë bërë krokante. Nxirrini nga furra dhe shërbejini me qepën e njomë të grirë dhe lëngun e ruajtur nga pjekja.

Komento