Në një tas të madh, bëni bashkë sheqerin, hudhrën pluhur, piperin e kuq, 1 lugë gjelle kripë dhe ½ lugë ҫaji piper të zi. Trazojini dhe shtoni në tas kofshat e pulës duke u siguruar që të mbulohen me përzierjen e përgatitur. V
endosini kofshat e pulës në një tavë dhe mbulojini me letër alumini. Tavën vendoseni në ngrirje për të paktën 4 orë ose për një natë të plotë.
Ngroheni furrën në 150 gradë. Vendosni tavën me kofshat e pulave për rreth 2 orë, deri sa të bëhen të shkrifëta.
Nxirreni tavën nga furra, hiqni letrën e aluminit dhe me një lugë mundohuni të hiqni sa më shumë nga lëngu që kanë lëshuar. Rikthejeni tavën në furrë dhe nxizni vetëm nxehësine sipërm.
Prisni derisa kofshat të kenë marrë një ngjyrë të artë në sipërfaqe dhe lëkura të jetë bërë krokante. Nxirrini nga furra dhe shërbejini me qepën e njomë të grirë dhe lëngun e ruajtur nga pjekja.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento