Kjo supë krem me lulelakër dhe vaj tartufi është e paparë
285 gr lule lulelakër
1 patate e vogël
Vaj nga tartufi i bardhë për shije
1 1/4 gota me supë pule
1/4 filxhan djathë parmixhano
1 thelpi hudhër
Kripë dhe piper për shije
Bukë të thekur në kuba për shije
Qepë
1.Në një tenxhere shtoni lulelakrën, patatet, qepën, thelpin e hudhrës të grira, supën e pulës, kripën dhe piperin.
2.Mbulojeni dhe lëreni të ziejë për 30 minuta.
3.Shtoni perimet e ziera në një blender bashkë me djathin parmixhano dhe përziejeni deri sat ë bëhet krem.
4.Shërbejeni me vajin e bardhë të tartufit për shije dhe kubat e bukës së thekur me djathë parmixhano.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment