Kjo supë krem me lulelakër dhe vaj tartufi është e paparë
285 gr lule lulelakër
1 patate e vogël
Vaj nga tartufi i bardhë për shije
1 1/4 gota me supë pule
1/4 filxhan djathë parmixhano
1 thelpi hudhër
Kripë dhe piper për shije
Bukë të thekur në kuba për shije
Qepë
1.Në një tenxhere shtoni lulelakrën, patatet, qepën, thelpin e hudhrës të grira, supën e pulës, kripën dhe piperin.
2.Mbulojeni dhe lëreni të ziejë për 30 minuta.
3.Shtoni perimet e ziera në një blender bashkë me djathin parmixhano dhe përziejeni deri sat ë bëhet krem.
4.Shërbejeni me vajin e bardhë të tartufit për shije dhe kubat e bukës së thekur me djathë parmixhano.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment