Kjo supë krem me lulelakër dhe vaj tartufi është e paparë
285 gr lule lulelakër
1 patate e vogël
Vaj nga tartufi i bardhë për shije
1 1/4 gota me supë pule
1/4 filxhan djathë parmixhano
1 thelpi hudhër
Kripë dhe piper për shije
Bukë të thekur në kuba për shije
Qepë
1.Në një tenxhere shtoni lulelakrën, patatet, qepën, thelpin e hudhrës të grira, supën e pulës, kripën dhe piperin.
2.Mbulojeni dhe lëreni të ziejë për 30 minuta.
3.Shtoni perimet e ziera në një blender bashkë me djathin parmixhano dhe përziejeni deri sat ë bëhet krem.
4.Shërbejeni me vajin e bardhë të tartufit për shije dhe kubat e bukës së thekur me djathë parmixhano.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment