Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Në një tigan tretni gjalpin dhe pasi ka shkrirë hidheni në një tas bashkë me vajin dhe sheqerin.
2.Filloni t’i rrihni deri sa të shkrihet sheqeri dhe shtoni një nga një vezët.
3.Më pas shtoni miellin, sodën, arrën e kokosit, vaniljen dhe trazojeni me mikser.
4.Masën e krijuar të kekut hidheni në një tavë të lyer më parë me gjalpë.
5.Piqeni në furrën e parangrohur në 180 gradë C, për rreth 40 minuta ose deri sa keku të jetë pjekur plotësisht.
6.Pasi keku është pjekur priteni në forma dhe sipër hidhni shërbetin si për bakllava.
7.Ju bëftë mirë!
Receta nga: bonbon_taste
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment