Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Në një enë shtoni vezët, sheqerin dhe trazojini mirë.
2.Më pas shtoni gjalpin, kosin e frutave dhe miellin.
3.Vazhdoni ti përzieni derisa të krijohet një masë homogjene.
4.Shtoni pluhurin pjekës, lëkurën e limonit dhe luleshtrydhet.
5.Lyeni tavën me gjalpë dhe me pak miell. Shtroni me kujdes masën e kekut që përgatitët.
6.E vendosni në furrë për 40 minuta, në temperaturën 180 gradë C.
7.Nxirreni dhe lëreni të ftohet, më pas priteni sipas dëshirës.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment