Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180 gradë C.
Vini një fletë të madhe pjekje me letër pergamene.
Zhvendosni fletën e brumit në fletën e përgatitur të pjekjes.
Pritini 10 të çara (në secilën nga anët e gjata) rreth dy të tretat e rrugës, duke e lënë qendrën të paprerë. (Referojuni fotos në postim për ndihmë!)
Përhapni mustardën përgjatë qendrës së brumit.
Sipër hidhni proshutën, vezët e fërguara dhe djathin.
Kryqëzoni shiritat e brumit mbi mbushjen në mënyrë që të merrni një model të endur, duke u siguruar që brumi të ngjitet me njëri-tjetrin.
Piqni për 20-23 minuta derisa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Hiqeni nga furra dhe spërkateni me majdanozin.
Lërini të pushojnë për 5 minuta dhe pastaj shërbejeni menjëherë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento