Arkiva e etiketave: sallate

Sallatë patëllxhanësh, një super pjatë

Ndizeni furrën në  200 °C.  Vendosini patëllxhanët e larë në furrë duke i shpuar me pirun në vende të ndryshme. Lërini të piqen për rreth një orë. Pasi janë pjekur, lërini të ftohen pak dhe më pas prijini në...

Biftek i pjekur me sallatë dhe tortilla

1.Marinoni biftekun me spec djegës, kripë dhe piper. 2.Futeni në tigan dhe piqeni deri sa të marrë ngjyrë kafe. 3.Në një tas hidhni domatet, qepër, specin,, lëngun e limonit, kripë dhe piper. 4.Përziji dhe më pas hidhini sipër biftekut....

Sallatë me mish pule, kos dhe arra, e shëndetshme...

1.Në fillim presim gjoksin e pulës në feta. 2.Ngrohim në një tigan të madh vajin dhe skuqim mishin e pulës për dy minuta në çdo anë. 3.Pastaj e heqim ng zjarri e kriposim dhe e lemë të ftohet. 4.Grijmë...

Sallatë verore me mollë dhe rrepa

1.Me thikë prisni hollë të gjitha rrepat dhe mollët me trashësi gjysmë centimetri. 2.Vendosini pjesët e prera në një tas sallate të madhe, sipas dëshirës mund t’i alternoni shtresat për një prezantim sa më të këndshëm. 3.Përziejini me vaj,...

Si të përgatisni një sallatë mix me fruta deti...

1.Në një enë hidhni karkalecat, kallamaret, midhjet, mjaltë, xhenxhifil, speca dhe kripë. Mbulojini me një kapak plastik dhe lërini ashtu për rreth 1 orë. 2.Në një tigan hidhni vaj dhe hudhra dhe vërini në zjarr deri sa hudhra të...

Super sallata e verës me shalqin dhe boronica

Në një tas të madh, kombinoni shalqirin, boronicat, kastravecat dhe djathin feta. Shtoni nenexhikun, borzilokun dhe lëngun nga të dy limet. Nëse dëshironi spërkateni me kripë. Përzijini të gjithë përbërësit deri sa të jenë veshur në lëngun e lime....

Do të bëhet e preferuara juaj: Sallatë me ton...

1.Grijmë imët qepët dhe e përziejmë të gjitha perimet e ziera në tas, e rregullojmë shijen me kripë, piper dhe vaj ulliri. 2.E vendosim të ftohet në frigorifer dhe e shijojmë të freskët. Ruaj Recetën

Sallatë pranverore me patate

1.Ngrohni furrën në 180 gradë. Qëroni patatet dhe vendosini në një tepsi ku keni shtruar letër furre me pak vaj, kripë e piper. 2.Piqini për 20-25 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. 3.Pritini rrepat e kuqe në feta...

Sallatë me mish pule dhe fruta

1.Në një tas, përziejmë të gjithë përbërësit e marinimit. 2.Shtojmë mishin e prerë në kubikë të vegjël, i përziejmë mirë me lugë, e mbulojmë me plastmasë kuzhine dhe e lëmë të pushojë 2 orë në frigorifer. 3.Pas kësaj ndezim...