Arkiva e etiketave: rozmarine

Pulë me limon dhe rozmarinë

Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë. Në një tigan...

Ëmbëlsirë me kumbulla të kuqe dhe manaferra me rozmarinë

Hidhni sheqernat në një tenxhere me 250 ml ujë të ftohtë. Ngroheni lehtësisht dhe përzieni derisa të treten sheqernat, më pas lërini të vlojnë dhe ziejini për 10 minuta që të avullojë pak. Shtoni lëkurën dhe lëngun e limonit,...

Gjoks pule në salcë me gjalpë dhe rozmarinë

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, gatuajeni pulën në 1 lugë gjelle gjalpë, 4-5 minuta nga secila anë. Hiqeni dhe mbajeni të ngrohtë.   Shtoni verën në tigan; gatuajeni mbi nxehtësi mesatare-të ulët, duke e trazuar për të...

Bërxollla në tavë me qiqra, gogozhare dhe rozmarinë

Ngrohni paraprakisht grilën. Hidhni bërxollat ​​e derrit me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rozmarinën e grirë dhe lëkurën e limonit të grirë në një tavë duke i trazuar; rregullojini me kripë dhe piper.  Hidhni qiqrat, hudhrat, gogozharet dhe degët...

Kjo bimë nuk përdoret vetëm për shije në gatim,...

Rozmarina stimulon rritjen e flokut dhe përmirëson qarkullimin e gjakut,  e cila sjell shumë lëndë ushqyese në folikulat e flokëve dhe inkurajon rritjen e tyre. Kjo barishte gjithashtu ndihmon në parandalimin e zbokthit të parakohshëm. Përveç kësaj, ajo mund...