Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: pasta

Pasta me krem limoni dhe shparguj

1.Si fillim zieni makaronat me metodën e zakonshme në tenxhere me ujë e kripë. 2.Prisni shpargujt nga koka dhe bishti. 3.Në një tigan me vaj ulliri shtoni hudhrat. Shtoni lëngun e pulës, lëngun e limonit, lëkurën e limonit, kremin...

Pene me karkaleca dhe domate, shija që duhet të...

Merrni një tenxhere të madhe me ujë të kripur lehtë. Shtoni makaronat dhe gatuajini për 8 deri në 10 minuta ose derisa të jenë al dente dhe më pas kullojini. Nxehim vajin në një tigan në nxehtësi mesatare. Shtojmë...

Pasta me sardele dhe hudhër

Grini 3 thelpinj hudhër. Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 3 lugë çaji vaj ulliri. Shtoni thërrimet e bukës, hudhrën e grirë, specin e kuq dhe dhe kripën. Gatuajini deri sa thërrimet të marrin ngjyrë të...

Pasta me patëllxhanë dhe kale për super shije

Zieni makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe rezervoni 1 filxhan lëng gatimi.Ngrohni një tigan të madh dhe spërkateni me llak gatimi.Shtoni sallamin dhe lëreni të skuqet për 8-10 minuta.Hiqini nga tigani dhe lërini mënjanë.Në tigan të ngrohtë, shtoni vaj...

Drekën me vete. Sallatë e shëndetshme me pasta dhe...

Kjo sallatë e shëndetshme me pasta dhe ton është e shijshme, të jep ndjesinë e ngopjes dhe është e shkëlqyer si një vakt dreke në punë. Përbërësit: 3 kupa pasta ( në këtë rast kemi përdorur farfalle) 1 konservë...

Do të guxonit për pasta me luleshtrydhe?

Ndoshta nuk është një pjatë e traditës, por pastat me luleshtrydhe janë një recetë pranverore e freskët dhe e shijshme. Gjatë pranverës, luleshtrydhet janë shumë të pranishme në tryezat tonë, kështu që pse të mos eksperimentojmë në receta të...

Pasta me pesto majdanozi dhe speck

Një pjatë e parë pastash kremoze, e shpejtë për t’u realizuar dhe me shije të freskët e kombinuar nga proshuta speck krokante. Bashkon delikatesën e pestos së majdanozit me shijen klasike të speck. Pak përbërës për të realizuar një...

S’ka pse shkoni deri në Paris për të provuar...

Macaroons, ëmbëlsirat e dashura dhe të rafinuara të traditës pariziene kanë pushtuar botën dhe kanë mbërritur pothuajse në gjithë pastiçeritë shqiptare. Të bukura, pastel, nepsndjellëse, por në shije janë shumë larg asaj origjinale të recetës franceze. Megjithatë, nuk është...