Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Zieni makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe rezervoni 1 filxhan lëng gatimi.
Ngrohni një tigan të madh dhe spërkateni me llak gatimi.
Shtoni sallamin dhe lëreni të skuqet për 8-10 minuta.
Hiqini nga tigani dhe lërini mënjanë.
Në tigan të ngrohtë, shtoni vaj ulliri dhe hudhra.
Lërini për rreth 30 sekonda përpara se të shtoni patëllxhanët, kripën dhe specin djegës.
Lërini të skuqen deri sa patëllxhani të zbutet, 4-5 minuta.
Shtoni lëngun e rezervuar të makaronave dhe përdorni lugë druri për të përzier.
Më tej shtoni kale dhe gatuajini 2-3 minuta ose derisa të skuqet.
Kthejeni sallamin dhe makaronat e gatuara në tigan dhe gatuajeni derisa të nxehen, 2-3 minuta.
Para se ta servirni shtoni djathin parmixhani dhe majdanozin.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento