Sugjerojmë:

Pasta me patëllxhanë dhe kale për super shije

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
20 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
446
1 pako e gjysëm makarona
12 salçiçe të pjekura ose sallam pule
1 lugë gjelle vaj ulliri
3 thelpi hudhër të grirë
1 patëllxhan me lëkurë të prerë në kube
1 lugë çaji kripë
1/2 filxhan majdanoz të freskët të grirë
1/2 filxhan parmixhano i copëtuar
4 gota të copëtuara kale
1 lugë çaji spec djegës

Zieni makaronat sipas udhëzimeve të paketës dhe rezervoni 1 filxhan lëng gatimi.
Ngrohni një tigan të madh dhe spërkateni me llak gatimi.
Shtoni sallamin dhe lëreni të skuqet për 8-10 minuta.
Hiqini nga tigani dhe lërini mënjanë.
Në tigan të ngrohtë, shtoni vaj ulliri dhe hudhra.
Lërini për rreth 30 sekonda përpara se të shtoni patëllxhanët, kripën dhe specin djegës.
Lërini të skuqen deri sa patëllxhani të zbutet, 4-5 minuta.
Shtoni lëngun e rezervuar të makaronave dhe përdorni lugë druri për të përzier.
Më tej shtoni kale dhe gatuajini 2-3 minuta ose derisa të skuqet.
Kthejeni sallamin dhe makaronat e gatuara në tigan dhe gatuajeni derisa të nxehen, 2-3 minuta.
Para se ta servirni shtoni djathin parmixhani dhe majdanozin.

Komento