Gjellë me mish viҫi
Në një tenxhere të madhe kaurdisim qepën dhe hudhrën në vaj ulliri për 5 minuta derisa të zbuten dhe të marrin ngjyrë të artë. Hidhni shiritat e viçit, specin, domatet dhe rozmarinën dhe më pas lërini të vlojnë. Ziejini...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të madhe kaurdisim qepën dhe hudhrën në vaj ulliri për 5 minuta derisa të zbuten dhe të marrin ngjyrë të artë. Hidhni shiritat e viçit, specin, domatet dhe rozmarinën dhe më pas lërini të vlojnë. Ziejini...
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni kungullin dhe rrepat në një tavë me gjysmën e vajit dhe erëzave. Piqini për 20-25 minuta, derisa të zbuten dhe të karbonizohen në skajet. Ngrohni vajin e mbetur në një tigan të...
Ngrohni furrën në 200C. Vendoseni bukën në një tepsi të madhe, spërkatni mbi 1 lugë gjelle vaj dhe piqeni për 10 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë. Lëreni mënjanë. Ndërkohë, ngrohni pjesën tjetër të vajit në një tigan...
Në një tenxhere, shkrini gjalpin dhe hidhni mishin e qingjit të prerë në kubikë. Shtojini qepën e prerë në feta të holla dhe gatuajini në zjarr të ulët derisa mishi të marrë ngjyrë kafe. Shtoni më pas specin jeshil...
Në një tigan të madh ngrohni vajin, shtoni qepën dhe mishin e qingjit dhe skuqini shpejt derisa mishi të marrë një ngjyrë të lehtë kafe. Shtoni patatet e ëmbla dhe erëzat dhe trazojini mirë. Hidhini 425 ml ujë të...
Mishin e viçit thajeni me peshqirë letre dhe marinojeni me kripë dhe piper. Në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare, vendosni vajin të nxehet. Shtoni mishin e viçit dhe qepën dhe lërini të gatuhen deri sa të marrin...
Jam e sigurtë që të gjitha amvisave, ashtu si edhe mua u ka ndodhur që i kanë hedhur gjellës më shumë kripë nga sa duhej… Dhe kjo të çon dëm të gjithë punën, gjella do të jetë një tmerr,...