Ngroheni furrën në 200C. Hidhni kungullin dhe rrepat në një tavë me gjysmën e vajit dhe erëzave. Piqini për 20-25 minuta, derisa të zbuten dhe të karbonizohen në skajet.
Ngrohni vajin e mbetur në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. Kriposim dhe skuqim preshin për disa minuta, derisa të zbutet pak. Shtoni kungujt, rrepat, hudhrën dhe uthullën dhe gatuajeni për rreth 2 minuta derisa të ngjitet. Përzieni kaperit, ullinjtë, rrushin e thatë dhe domatet, mbushni kanaçen me ujë dhe shtojeni edhe atë. Lëreni në zjarr për 15-20 minuta, pjesërisht të mbuluar me kapak, derisa perimet të zbuten. Përzieni pjesën më të madhe të borzilokut dhe erëzat. Shpërndani mbi pjesën tjetër të borzilokut dhe shërbejeni me bukë me kore.
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë.Ruaj Recetën
Udhëzime: Vendos mishin e viçit të ziejë në ujë për 1-2 orë deri sa të jetë i butë. Shto karrotat, kungullin, selinon dhe barishtet. Lëri të ziejnë për 20-30 minuta deri sa perimet të zbuten. Shërbeje supën me pak...
Komento