Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh ngrohni vajin, shtoni qepën dhe mishin e qingjit dhe skuqini shpejt derisa mishi të marrë një ngjyrë të lehtë kafe.
Shtoni patatet e ëmbla dhe erëzat dhe trazojini mirë. Hidhini 425 ml ujë të valuar, purenë e domates dhe lereni të ziejë.
Mbulojeni dhe uleni zjarrin. Lëreni për 15 minuta derisa patatet dhe mishi të jenë zbutur. Në 10 minutat e fundit shtoni dhe hurmat. Spërkateni me majdanoz të grirë dhe shërbejeni me pilaf ose kuskus.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento