Jam e sigurtë që të gjitha amvisave, ashtu si edhe mua u ka ndodhur që i kanë hedhur gjellës më shumë kripë nga sa duhej… Dhe kjo të çon dëm të gjithë punën, gjella do të jetë një tmerr, shija vetëm kripë dhe asnjë nuk do të mund ta hajë më.
E di, një ngjarje aspak e këndshme sidomos kur dreka/darka është shumë afër dhe të gjithë po presin gatimin tënd.
Por e dini çfarë, kam një ide fantastike si ta heq kripën e tepërt nga gjella dhe s’keni për ta besuar…
1.Pasi e keni kriposur gjellën tuaj mjafton të merrni një patate mesatare dhe ta ndani në gjysëm.
2.Pasi e keni qëruar dhe e keni larë futeni pataten në gjellën që vazhdon të zihet.
3.Patatja ka aftësinë të thithë të gjithë kripën e tepërt dhe gjella juaj do të marrë shije fantastike.
4.Pasi gatimi të ketë mbaruar hiqeni pataten nga gjella dhe tashmë e këni gati për ta servirur.
Gjatë periudhës së shtatzanisë, të gjitha bëhemi shumë më të ndërgjegjshme për mënyrën tonë të të ushqyerit, se çfarë duhet të hamë e çfarë jo. Megjithatë, jo gjithmonë është e lehtë t’i kategorizosh ushqimet dhe pijet në çfarë DUHET...
Për të evituar infenksionet në veshka është ideale të konsumoni ushqime të shëndetshme që sigurojnë një larmi vitaminash, mineralesh dhe antioksidantësh që sigurojnë pastrimin e veshkave por që kanë sasi të vogla kaliumi dhe fosfori. Ushqimet që përmbajnë antioksidantë mund të...
Pushimet e verës për prindërit e rinj, të cilët kanë një bebe të porsalindur janë një sfidë jo pak e rëndësishme. Shpesh përballë kësaj situate ata përballen me pyetjen nëse duhet të bëjnë pushime në bregdet apo jo. Gjithmonë...
Lini një koment