Arkiva e etiketave: djathi

Një hile për ta bërë shumë më të thjeshtë...

Ndërkohë që nuk ka asgjë të keqe të blesh djathë të grirë në supermarket për kollajllëk, të grish djathin me grirëse djathi direkt mbi një pjatë makaronash apo cilitdo gatimi tjetër, është e sigurt që do t’i japë pjatës...

7 ushqimet që kanë më shumë kripë nga sa...

A e dinit se sasia e rekomanduar e kripës është rreth 2300 mg në ditë? Sipas statistikave, amerikanët janë populli që konsumon më shumë kripë në botë. Kjo edhe për shkak të konsumit të madh të ushqimit të përpunuar...

Tortë e kripur me djathë e qumësht për të...

Torta me djathë është ideale kur nuk dini se ç’të bëni me bukën e mbetur që është bërë e fortë dhe e thatë. Ja si mund të riciklohet ajo në një recetë të shijshme: Përbërësit: 10 feta bukë 250...

Sallatë e shpejtë me rukola dhe gorgonxola

1.Lani rukolan, thajeni dhe shpërndajeni nëpër pjata. Lani dardhët dhe pritini në 8 thela. 2.Karamelizoni sheqerin në një tigan duke e njomur me uthull balsamike, shtoni copat e dardhës dhe gatuajini për 2 minuta.3.Hiqni tiganin nga soba dhe lëreni...

Role buke me proshutë dhe djathë

Kjo recetë e shijshme është e shpejtë për t’u përgatitur dhe mund të realizohet në dhjetëra versione. Edhe mbushja e tyre mund të jetë e ndryshme. Gjithashtu mund t’i gatuajmë në furrë, mund t’i skuqim ose t’i vendosim në...

Do të guxonit për pasta me luleshtrydhe?

Ndoshta nuk është një pjatë e traditës, por pastat me luleshtrydhe janë një recetë pranverore e freskët dhe e shijshme. Gjatë pranverës, luleshtrydhet janë shumë të pranishme në tryezat tonë, kështu që pse të mos eksperimentojmë në receta të...

Ushqimet që duhet të shmangim nëse jemi me anemi

Ka ushqime që ndihmojnë për të luftuar aneminë. Por ka dhe nga ato që i përkeqësojnë simptomat e saj. Ky artikull do t’ju tregojë se çfarë të shmangni nëse vuani nga anemia. Të gjithë e dimë që për të...

Djathë feta i bërë në shtëpi. Perfekt për recetat...

Në Greqi, djathi feta është një simbol i kuzhinës vendase. Gjendet në të gjitha restorantet, në taverna, në dyqane dhe gjithmonë prezent në shtëpitë e vendasve. Përgatitet nga bashkimi i qumështit të dhisë dhe deles dhe ka një shije...