Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Pastiçot janë gjithmonë zgjedhje të shijshme falë djathit apo proshutës që mund të kenë në përbërje, nuk kanë kosto të lartë dhe përgjithësisht i pëlqen e gjithë familja. Pastiçoja me salsiçe dhe patate që do të përgatisim sot, premton që do t’ju rrëmbejë zemrën sapo të shihni sipërfaqen e saj të thekërrisur bukur.
Merrni qepën, qërojeni dhe priteni në feta të holla. Më pas grini degët e rozmarinës dhe ato të sherebelës. Prisni për së gjati salsiçet, hiquni cipën dhe grijini me thikë.
Lani patate dhe pritini në feta me gjithë lëkurë. Gjatë kohës që i prisni në feta, futini në një enë me ujë që të mos nxihen.
Nxehni pak vaj në një tigan, më pas shtoni qepën e prerë në feta dhe lëreni të skuqet për 5-6 minuta në zjarr të moderuar derisa të bëhet e butë dhe transparente. Më pas shtoni salsiçen e grirë dhe bimët e grira aromatike.
Skuqini disa minuta dhe më pas shuajini me verën e bardhë. Lëreni mishin të gatuhet për 12 minuta, më pas fiknis sobën dhe lëreni tiganin mënjanë.
Merrni një tavë qelqi, lyejeni me vaj dhe spërkatini fundin dhe anët me bukë të thekur të grirë. Shtroni një shtresë patatesh të cilat ikeni kulluar mirë.
Hidhuni pak vaj sipër, kripë, piper, pak parmixhan të grirë dhe disa copa robiola të prerë në kubikë. Më pas vazhdoni me një shtresë salsiçesh.
Më pas vazhdoni përsëri me një shtresë patatesh, djathërash e salssiçeje derisa t përfundojnë gjithë përbërësit. Përfundojeni shtresën e fundit me djathë në sipërfaqe dhe hidhini piper.
Piqeni pastiçon në furrë të ngrohur në 180 gradë Celsuius për 40 minuta në pjesën qendrore të furrës. Pasi të ketë përfunduar pjekja, hiqeni nga furra dhe servireni të prerë në feta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment