Tortë e thjeshtë me çokollatë
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Sugjerojmë:
Kjo recetë e shijshme është e shpejtë për t’u përgatitur dhe mund të realizohet në dhjetëra versione. Edhe mbushja e tyre mund të jetë e ndryshme. Gjithashtu mund t’i gatuajmë në furrë, mund t’i skuqim ose t’i vendosim në një tigan me pak vaj.
Përbërësit për 10 të tilla:
Merrni fetat e bukës dhe shtrijini pak me petëz.
Sipër çdo fete vendosni fetat e proshutës dhe të djathit.
Rrihni vezën me një pirun dhe shtoni qumështin.
Rrotullojini në vetvete fetat e bukës dhe kalojini fillimisht në bukën e rrahur me qumësht dhe më pas në bukën e thekur të grirë duke u siguruar të lyhen nga të gjitha anët.
Vendosini tek një tavë e mbështjellë me letër furre e lyer me vaj, hidhuni dhe pak vaj sipër dhe piqini në furrë të nxehur në 180 gradë për 10 minuta.
Pas 10 minutash lërini të marrin ngjyrë të artë në skarën e sobës për 3-5 minuta.
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën, karotën, preshin dhe pataten dhe gatuajini për 10 minuta derisa perimet të fillojnë të zbuten. Shtoni lëngun dhe gatuajeni për 10-15 minuta të tjera derisa patatet të...
Në tenxheren e vogël, bashkoni së bashku sheqerin, ujin dhe shtrydhni lëngun e limonit. Vendoseni në sobë mbi nxehtësinë mesatare të lartë. Lëreni të ziejë, më pas ulni menjëherë zjarrin dhe lëreni të ziejë për jo më shumë...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment