Tortë e thjeshtë me çokollatë
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Në Greqi, djathi feta është një simbol i kuzhinës vendase. Gjendet në të gjitha restorantet, në taverna, në dyqane dhe gjithmonë prezent në shtëpitë e vendasve. Përgatitet nga bashkimi i qumështit të dhisë dhe deles dhe ka një shije të pangatërrueshme. Përmban gjithashtu vlera ushqyese të rëndësishme: proteina, kalcium, 55% ujë dhe për këtë ka karakteristika e një djathi ideal në dieta. Është perfekt për të shoqëruar sallatat.
Djathin Feta mund ta përgatisni edhe në shtëpitë tuaja, vetë, me disa veprime shumë të thjeshta.
Përbërësit (për 4 persona)
Përgatitja:
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë. Hapni...
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën, karotën, preshin dhe pataten dhe gatuajini për 10 minuta derisa perimet të fillojnë të zbuten. Shtoni lëngun dhe gatuajeni për 10-15 minuta të tjera derisa patatet të...
Në tenxheren e vogël, bashkoni së bashku sheqerin, ujin dhe shtrydhni lëngun e limonit. Vendoseni në sobë mbi nxehtësinë mesatare të lartë. Lëreni të ziejë, më pas ulni menjëherë zjarrin dhe lëreni të ziejë për jo më shumë...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment