Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 180C. Hidhni kumbullat, kanellën, lëkurën e limonit dhe konjakun, nëse e përdorni, së bashku në një tas, më pas lërini derisa të bëni brumin.
Shndërroni në krem gjalpin dhe sheqerin me një rrahëse elektrike, shtoni vezët një nga një, më pas hidhni miellin dhe bajamet e bluara. Përziejini derisa të kombinohen plotësisht.
Hidhni frutat në një enë pjekjeje të cekët të lyer me gjalpë, hidhni me lugë brumin dhe më pas spërkatni mbi të bajamet e grira. Piqeni për 35-40 minuta derisa të skuqet dhe të jetë gati. Provoni nëse brumi është gati duke futur një kruajtëse dhëmbësh. Nëse del i pastër, ëmbëlsira është gati.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento