8 kumbulla të kuqe të pjekura, të prera në katër pjesë
1 majë luge kanellë
Lëkura e 2 limonave
4 lugë gjelle konjak (opsionale)
100 g gjalpë të butë
100 g sheqer kaf
2 vezë
100 gr miell që fryhet vetë
50 gr bajame të bluara
3 lugë bajame të grira në feta
Ngrohni furrën në 180C. Hidhni kumbullat, kanellën, lëkurën e limonit dhe konjakun, nëse e përdorni, së bashku në një tas, më pas lërini derisa të bëni brumin.
Shndërroni në krem gjalpin dhe sheqerin me një rrahëse elektrike, shtoni vezët një nga një, më pas hidhni miellin dhe bajamet e bluara. Përziejini derisa të kombinohen plotësisht.
Hidhni frutat në një enë pjekjeje të cekët të lyer me gjalpë, hidhni me lugë brumin dhe më pas spërkatni mbi të bajamet e grira. Piqeni për 35-40 minuta derisa të skuqet dhe të jetë gati. Provoni nëse brumi është gati duke futur një kruajtëse dhëmbësh. Nëse del i pastër, ëmbëlsira është gati.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento