8 kumbulla të kuqe të pjekura, të prera në katër pjesë
1 majë luge kanellë
Lëkura e 2 limonave
4 lugë gjelle konjak (opsionale)
100 g gjalpë të butë
100 g sheqer kaf
2 vezë
100 gr miell që fryhet vetë
50 gr bajame të bluara
3 lugë bajame të grira në feta
Ngrohni furrën në 180C. Hidhni kumbullat, kanellën, lëkurën e limonit dhe konjakun, nëse e përdorni, së bashku në një tas, më pas lërini derisa të bëni brumin.
Shndërroni në krem gjalpin dhe sheqerin me një rrahëse elektrike, shtoni vezët një nga një, më pas hidhni miellin dhe bajamet e bluara. Përziejini derisa të kombinohen plotësisht.
Hidhni frutat në një enë pjekjeje të cekët të lyer me gjalpë, hidhni me lugë brumin dhe më pas spërkatni mbi të bajamet e grira. Piqeni për 35-40 minuta derisa të skuqet dhe të jetë gati. Provoni nëse brumi është gati duke futur një kruajtëse dhëmbësh. Nëse del i pastër, ëmbëlsira është gati.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento