Mollë (5 të mëdha, të qëruara dhe të prera në feta)
Sheqer kaf (50 g)
Kanellë pluhur (1 lugë çaji)
Miell (150 g)
Gjalpë i ftohtë (100 g, i prerë në kubikë)
Sheqer i bardhë (50 g)
Mollët i vendosim në një tavë dhe i përziejmë me sheqerin kaf dhe kanellën. Në një tas, përziejmë miellin dhe sheqerin e bardhë. Shtojmë gjalpin dhe e punojmë me gishta derisa të formohen thërrime si rërë e trashë.
Hedhim përzierjen mbi mollët dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për 35-40 minuta, derisa sipërfaqja të jetë e artë dhe krokante.
Shoqërohet me: Akullore vanilje ose krem pana të freskët.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento