Crumble me mollë dhe kanellë

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
50 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
350 kcal për porcion
Mollë (5 të mëdha, të qëruara dhe të prera në feta)
Sheqer kaf (50 g)
Kanellë pluhur (1 lugë çaji)
Miell (150 g)
Gjalpë i ftohtë (100 g, i prerë në kubikë)
Sheqer i bardhë (50 g)

Mollët i vendosim në një tavë dhe i përziejmë me sheqerin kaf dhe kanellën. Në një tas, përziejmë miellin dhe sheqerin e bardhë. Shtojmë gjalpin dhe e punojmë me gishta derisa të formohen thërrime si rërë e trashë.

Hedhim përzierjen mbi mollët dhe e pjekim në furrë të parangrohur në 180°C për 35-40 minuta, derisa sipërfaqja të jetë e artë dhe krokante.

Shoqërohet me: Akullore vanilje ose krem pana të freskët.

Komento