Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Për të bërë bazën e cheesecake, shtypni biskotat tretëse me një okllai ose procesojini në një përpunues ushqimi, më pas vendosini në një tas me sheqerin dhe gjalpin dhe përziejini. Lyeni me gjalpë dhe shtroni me letër gatimi një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore, me diametër 18cm dhe hidhni në të përzierjen e biskotave, duke e shtyrë poshtë me pjesën e pasme të një luge. Ftoheni në frigorifer për 30 minuta.
Për të bërë cheesecake-un, shkrini çokollatën në fraksione të shkurtra në mikrovalë dhe më pas lëreni të ftohet pak. Rrihni panën në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike derisa të formohen maja të buta dhe më pas hidhni pluhurin e kakaos. Rrihni së bashku kremin e djathit dhe sheqerin, më pas shtoni masën e kremit dhe çokollatën e ftohur.
Hidhni me lugë përzierjen e cheesecake-ut mbi bazën e biskotave, duke e rrafshuar me pjesën e pasme të një luge. Transferojeni në ngrirje për 2 orë ose derisa të mpikset. Hiqeni nga forma dhe lëreni në temperaturën e dhomës të zbutet për rreth 20 minuta përpara se ta shërbeni.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento