Për të bërë bazën e cheesecake, shtypni biskotat tretëse me një okllai ose procesojini në një përpunues ushqimi, më pas vendosini në një tas me sheqerin dhe gjalpin dhe përziejini. Lyeni me gjalpë dhe shtroni me letër gatimi një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore, me diametër 18cm dhe hidhni në të përzierjen e biskotave, duke e shtyrë poshtë me pjesën e pasme të një luge. Ftoheni në frigorifer për 30 minuta.
Për të bërë cheesecake-un, shkrini çokollatën në fraksione të shkurtra në mikrovalë dhe më pas lëreni të ftohet pak. Rrihni panën në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike derisa të formohen maja të buta dhe më pas hidhni pluhurin e kakaos. Rrihni së bashku kremin e djathit dhe sheqerin, më pas shtoni masën e kremit dhe çokollatën e ftohur.
Hidhni me lugë përzierjen e cheesecake-ut mbi bazën e biskotave, duke e rrafshuar me pjesën e pasme të një luge. Transferojeni në ngrirje për 2 orë ose derisa të mpikset. Hiqeni nga forma dhe lëreni në temperaturën e dhomës të zbutet për rreth 20 minuta përpara se ta shërbeni.
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Komento