Për të bërë bazën e cheesecake, shtypni biskotat tretëse me një okllai ose procesojini në një përpunues ushqimi, më pas vendosini në një tas me sheqerin dhe gjalpin dhe përziejini. Lyeni me gjalpë dhe shtroni me letër gatimi një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore, me diametër 18cm dhe hidhni në të përzierjen e biskotave, duke e shtyrë poshtë me pjesën e pasme të një luge. Ftoheni në frigorifer për 30 minuta.
Për të bërë cheesecake-un, shkrini çokollatën në fraksione të shkurtra në mikrovalë dhe më pas lëreni të ftohet pak. Rrihni panën në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike derisa të formohen maja të buta dhe më pas hidhni pluhurin e kakaos. Rrihni së bashku kremin e djathit dhe sheqerin, më pas shtoni masën e kremit dhe çokollatën e ftohur.
Hidhni me lugë përzierjen e cheesecake-ut mbi bazën e biskotave, duke e rrafshuar me pjesën e pasme të një luge. Transferojeni në ngrirje për 2 orë ose derisa të mpikset. Hiqeni nga forma dhe lëreni në temperaturën e dhomës të zbutet për rreth 20 minuta përpara se ta shërbeni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento