Për të bërë bazën e cheesecake, shtypni biskotat tretëse me një okllai ose procesojini në një përpunues ushqimi, më pas vendosini në një tas me sheqerin dhe gjalpin dhe përziejini. Lyeni me gjalpë dhe shtroni me letër gatimi një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore, me diametër 18cm dhe hidhni në të përzierjen e biskotave, duke e shtyrë poshtë me pjesën e pasme të një luge. Ftoheni në frigorifer për 30 minuta.
Për të bërë cheesecake-un, shkrini çokollatën në fraksione të shkurtra në mikrovalë dhe më pas lëreni të ftohet pak. Rrihni panën në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike derisa të formohen maja të buta dhe më pas hidhni pluhurin e kakaos. Rrihni së bashku kremin e djathit dhe sheqerin, më pas shtoni masën e kremit dhe çokollatën e ftohur.
Hidhni me lugë përzierjen e cheesecake-ut mbi bazën e biskotave, duke e rrafshuar me pjesën e pasme të një luge. Transferojeni në ngrirje për 2 orë ose derisa të mpikset. Hiqeni nga forma dhe lëreni në temperaturën e dhomës të zbutet për rreth 20 minuta përpara se ta shërbeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento