Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Për të bërë bazën e cheesecake, shtypni biskotat tretëse me një okllai ose procesojini në një përpunues ushqimi, më pas vendosini në një tas me sheqerin dhe gjalpin dhe përziejini. Lyeni me gjalpë dhe shtroni me letër gatimi një tavë ëmbëlsirash me hapje anësore, me diametër 18cm dhe hidhni në të përzierjen e biskotave, duke e shtyrë poshtë me pjesën e pasme të një luge. Ftoheni në frigorifer për 30 minuta.
Për të bërë cheesecake-un, shkrini çokollatën në fraksione të shkurtra në mikrovalë dhe më pas lëreni të ftohet pak. Rrihni panën në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike derisa të formohen maja të buta dhe më pas hidhni pluhurin e kakaos. Rrihni së bashku kremin e djathit dhe sheqerin, më pas shtoni masën e kremit dhe çokollatën e ftohur.
Hidhni me lugë përzierjen e cheesecake-ut mbi bazën e biskotave, duke e rrafshuar me pjesën e pasme të një luge. Transferojeni në ngrirje për 2 orë ose derisa të mpikset. Hiqeni nga forma dhe lëreni në temperaturën e dhomës të zbutet për rreth 20 minuta përpara se ta shërbeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento