Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Biskota të shijshme vetëm me 5 përbërës. Ideale për mëngjeset apo pasditet tuaja. Hidhini një sy recetës që Neps ju propozon më poshtë...
1. Bëni me gjalpë një tavë të madhe pjekjeje. Merrni 1 lugë nga të verdhat e vezëve dhe përziejini me qumështin për të bërë një shtresë dhe lëreni mënjanë.
2. Sitni miellin në një tas të madh dhe në mes bëni një vrimë. Shtoni me radhë të verdhat e vezëve, sheqerin, gjalpin gjithnjë duke përzier. Pastaj kaloni me dorë te gjalpi, dhe përziejini derisa gjalpi të bëhet i butë dhe kremoz.
3. Nisni të merrni miell nga anët dhe ta punoni drejt qendrës, për të formuar brumin e biskotave, i cili duhet të jetë i njëtrajtshëm.
4. Jepini formën e dëshiruar biskotave me dorë.
5. Kalojini biskotat në tavën me gjalpë dhe lyejini përsipër me salcën që bëtë në fillim.
6. Piqini biskotat në furrë për rreth 15 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. I lini të ftohen për pak minuta dhe më pas mund t'i shijoni!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment