Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Biskota të shijshme vetëm me 5 përbërës. Ideale për mëngjeset apo pasditet tuaja. Hidhini një sy recetës që Neps ju propozon më poshtë...
1. Bëni me gjalpë një tavë të madhe pjekjeje. Merrni 1 lugë nga të verdhat e vezëve dhe përziejini me qumështin për të bërë një shtresë dhe lëreni mënjanë.
2. Sitni miellin në një tas të madh dhe në mes bëni një vrimë. Shtoni me radhë të verdhat e vezëve, sheqerin, gjalpin gjithnjë duke përzier. Pastaj kaloni me dorë te gjalpi, dhe përziejini derisa gjalpi të bëhet i butë dhe kremoz.
3. Nisni të merrni miell nga anët dhe ta punoni drejt qendrës, për të formuar brumin e biskotave, i cili duhet të jetë i njëtrajtshëm.
4. Jepini formën e dëshiruar biskotave me dorë.
5. Kalojini biskotat në tavën me gjalpë dhe lyejini përsipër me salcën që bëtë në fillim.
6. Piqini biskotat në furrë për rreth 15 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. I lini të ftohen për pak minuta dhe më pas mund t'i shijoni!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment