1 lugë çaji rozmarinë të freskët të grirë imët, plus 2 degëza
1 lugë çaji lëkure limoni të grirë imët
Kripë dhe piper i sapo bluar
1 kanaçe qiqra, të kulluara dhe të shpëlara
6 thelpinj hudhër, të grira
1/2 filxhan speca gogozhare të prerë në feta
1/3 filxhan lëng pule
Majdanoz i freskët i grirë, për dekor
Ngrohni paraprakisht grilën. Hidhni bërxollat e derrit me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rozmarinën e grirë dhe lëkurën e limonit të grirë në një tavë duke i trazuar; rregullojini me kripë dhe piper.
Hidhni qiqrat, hudhrat, gogozharet dhe degët e rozmarinës me 3 lugët e mbetura të vajit të ullirit, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper. Shpërndajini rreth bërxollave të derrit. Lëngun e pulës e hedhim mbi masën e qiqrave.
Piqini, duke e trazuar përzierjen e qiqrave një herë dhe duke e rrotulluar tavën e pjekjes një herë, , 10 deri në 12 minuta. Spërkateni me majdanoz.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento