1 lugë çaji rozmarinë të freskët të grirë imët, plus 2 degëza
1 lugë çaji lëkure limoni të grirë imët
Kripë dhe piper i sapo bluar
1 kanaçe qiqra, të kulluara dhe të shpëlara
6 thelpinj hudhër, të grira
1/2 filxhan speca gogozhare të prerë në feta
1/3 filxhan lëng pule
Majdanoz i freskët i grirë, për dekor
Ngrohni paraprakisht grilën. Hidhni bërxollat e derrit me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rozmarinën e grirë dhe lëkurën e limonit të grirë në një tavë duke i trazuar; rregullojini me kripë dhe piper.
Hidhni qiqrat, hudhrat, gogozharet dhe degët e rozmarinës me 3 lugët e mbetura të vajit të ullirit, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper. Shpërndajini rreth bërxollave të derrit. Lëngun e pulës e hedhim mbi masën e qiqrave.
Piqini, duke e trazuar përzierjen e qiqrave një herë dhe duke e rrotulluar tavën e pjekjes një herë, , 10 deri në 12 minuta. Spërkateni me majdanoz.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento