1 lugë çaji rozmarinë të freskët të grirë imët, plus 2 degëza
1 lugë çaji lëkure limoni të grirë imët
Kripë dhe piper i sapo bluar
1 kanaçe qiqra, të kulluara dhe të shpëlara
6 thelpinj hudhër, të grira
1/2 filxhan speca gogozhare të prerë në feta
1/3 filxhan lëng pule
Majdanoz i freskët i grirë, për dekor
Ngrohni paraprakisht grilën. Hidhni bërxollat e derrit me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rozmarinën e grirë dhe lëkurën e limonit të grirë në një tavë duke i trazuar; rregullojini me kripë dhe piper.
Hidhni qiqrat, hudhrat, gogozharet dhe degët e rozmarinës me 3 lugët e mbetura të vajit të ullirit, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper. Shpërndajini rreth bërxollave të derrit. Lëngun e pulës e hedhim mbi masën e qiqrave.
Piqini, duke e trazuar përzierjen e qiqrave një herë dhe duke e rrotulluar tavën e pjekjes një herë, , 10 deri në 12 minuta. Spërkateni me majdanoz.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento