Salcë arrash. Receta origjinale dhe përdorimet e saj në pjatat tona
150 gr thelpinj arrash
20 gr djathë parmixhano
150 ml qumësht
20 gr stika pishe
30 gr tul buke
1 thelpi hudhër
3 lugë vaj ulliri
Kripë
1.Vendosni thelpinjtë e arrave në ujë të vluar për 3-4 minuta. Në këtë mënyrë mund t’u hiqni më lehtë cipën e jashtme.
2.Merrni tulin e bukës dhe zbuteni në qumësht. Lëreni për disa minuta pastaj shtrydheni mirë, për të eliminuar qumështin e tepërt.
3.Merrni thelpinjtë e arrave të cilave u keni hequr cipën dhe grijini në mikser bashkë me bukën e zbutur, stikat e pishës, pak kripë, hudhrën dhe djathin parmixhan.
4.Shtoni pak vaj dhe nëse salca ju duket shumë kompakte, bëjeni më kremoze me qumështin e mbetur nga lagia e bukës.
5.Salca juaj është gati. Mund ta përdorni në pasta e ravioli, ose ta shoqëroni me një fetë bukë të ngrohtë.
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Lini një koment