Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten.
Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të kripur. Gatuajini sipas udhëzimeve në paketim dhe kullojini. Hidhni majdanozin, borzilokun, stikat, lëngun e limonit dhe parmixhanon në një blender. Pasi brokoli të jetë gati, lërini mënjanë disa nga copat më të vogla. Shtrydhni hudhrën nga lëkura e saj, shtojeni në blender së bashku me pjesën tjetër të brokolit, përpunojeni në një pesto dhe rregullojeni mirë me kripë.
Hidhni makaronat me peston. Shtoni lulet e rezervuara të brokolit, ndajeni në dy tasa dhe sipër shtoni pak parmixhiano shtesë, lëkurën e limonit dhe piper të zi, nëse dëshironi.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento