Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Vezët e mbushura nuk janë gjithmonë një pjatë e ftohtë: më poshtë do t’ju tregojmë një recetë të thjeshtë që ju lejon t’i servirni në tryezë të ngrohta. Mund t’i shijoni ato si pjatë e dytë, por edhe si antipastë: në çdo rast do të kishit sukses me këtë pjatë.
Vendosni 8 vezë në një tenxhere të madhe, mbulojini me ujë në temperaturën e ambientit dhe ziejini për 8 minuta që nga koha kur marrin valë. Ftohini në ujë, më pas qërojini dhe pritini përgjysmë.
Grini proshutën dhe prisni djathin parmixhan në kubikë. Vendosini gjysmat e vezëve në një tepsi të lyer me gjalpë dhe vendosni mbi secilën disa copa speck e djathë.
Mbulojini me beshamelë dhe spërkatini me parmixhan të grirë. Shtoni disa copa gjalpi përsipër dhe vendosini në skarën e sobës për 10 minuta.
Servirini me pak bar qepe dhe piper të zi.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment