Vezë të mbushura me beshamel dhe proshutë speck

Vezë të mbushura me beshamel dhe proshutë speck

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 35 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Vezët e mbushura nuk janë gjithmonë një pjatë e ftohtë: më poshtë do t’ju tregojmë një recetë të thjeshtë që ju lejon t’i servirni në tryezë të ngrohta. Mund t’i shijoni ato si pjatë e dytë, por edhe si antipastë: në çdo rast do të kishit sukses me këtë pjatë.

Ingredientët

  • 8 vezë
  • 100 gr proshutë speck
  • 200 ml beshamelë
  • 50 gr parmixhan
  • Pak gjalpë
  • Pak piper
  • Bar qepe

Udhëzimet

1

Vendosni 8 vezë në një tenxhere të madhe, mbulojini me ujë në temperaturën e ambientit dhe ziejini për 8 minuta që nga koha kur marrin valë. Ftohini në ujë, më pas qërojini dhe pritini përgjysmë.

2

Grini proshutën dhe prisni djathin parmixhan në kubikë. Vendosini gjysmat e vezëve në një tepsi të lyer me gjalpë dhe vendosni mbi secilën disa copa speck e djathë.

3

Mbulojini me beshamelë dhe spërkatini me parmixhan të grirë. Shtoni disa copa gjalpi përsipër dhe vendosini në skarën e sobës për 10 minuta.

4

Servirini me pak bar qepe dhe piper të zi.

Lini një koment