Ziejini patatet në avull për 15-20 minuta ose derisa të gatuhen.
Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan që nuk ngjit. Shtoni qepët dhe specat, më pas gatuajini për rreth 10 minuta derisa të zbuten. Shtyjmë specat në anë të tiganit dhe shtojmë chorizo-n, duke e trazuar derisa të gatuhet dhe të ketë lëshuar vajrat e tij. Transferojini në një pjatë.
Pasi të jenë ftohur mjaftueshëm, përgjysmoni patatet. Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan tjetër që nuk ngjit dhe hidhni patatet. Skuqini për rreth 10 minuta derisa të marrin ngjyrë të art. Përzieni përzierjen e qepëve, ngrohni dhe rregullojini me kripë e piper.
Ndërkohë në tiganin e qepës skuqni vezët sipas dëshirës tuaj. Vendosini ato sipër gjithçkaje dhe shërbejini.
Është një nga historitë më simpatike të botës së gastronomisë: një eksplorues i guximshëm venecian, Marco Polo, udhëton për vite të tëra në Lindjen e largët misterioze. Kur kthehet më në fund në Itali në vitin 1295, ai sjell...
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Komento