Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Ziejini patatet në avull për 15-20 minuta ose derisa të gatuhen.
Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan që nuk ngjit. Shtoni qepët dhe specat, më pas gatuajini për rreth 10 minuta derisa të zbuten. Shtyjmë specat në anë të tiganit dhe shtojmë chorizo-n, duke e trazuar derisa të gatuhet dhe të ketë lëshuar vajrat e tij. Transferojini në një pjatë.
Pasi të jenë ftohur mjaftueshëm, përgjysmoni patatet. Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan tjetër që nuk ngjit dhe hidhni patatet. Skuqini për rreth 10 minuta derisa të marrin ngjyrë të art. Përzieni përzierjen e qepëve, ngrohni dhe rregullojini me kripë e piper.
Ndërkohë në tiganin e qepës skuqni vezët sipas dëshirës tuaj. Vendosini ato sipër gjithçkaje dhe shërbejini.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento