Vezë e pjekur në furrë me patate të ëmbël për një super mëngjes
1/2 patate e ëmbël, e prerë në kube
1 lugë vaj ulliri
1/2 lugë çaji spec i tymosur
1/4 lugë çaji trumzë të thatë
Kripë dhe piper
2 vezë
2 lugë djathë mocarela të copëtuar
1 lugë gjelle qepë e njomë si garniturë (opsionale)
1.Ngrohni furrën në 180 gradë C.
2.Vendosni në një copë letre pergamene pataten e ëmbël në kubikë dhe marinojeni me vajin e ullirit, specin e tymosur dhe trumzën e thatë. Shtoni gjithashtu kripë dhe piper.
3.Bëni dy puse të vegjël në shtratin e patateve të ëmbla dhe hidhni vezët në secilën pus.
4.Sipër vezëve hidhni pak mocarela.
5.Mbyllni letrën e pergamenës duke e palosur dhe piqeni në furrën tuaj të ngrohur për 15-20 minuta.
6.Shpalosni me kujdes letrën dhe dekorojeni me qepët e njoma sipas dëshirës.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment