Truku që duhet të dini për t’i zgjedhur domatet e mira
Shumë njerëz mendojnë se domatet në degë janë më të freskëta dhe prandaj zgjedhin ato. Në të vërtetë, një kërcell nuk është një tregues i freskisë, por i gjelbërimit të domates.
Domatet e pjekura bien nga hardhia vetë. Nëse një hardhi ende i mban ato, kjo do të thotë se domatet janë prerë përpara se të piqen siç duhet. Këto domate kanë shumë pak vitamina dhe elemente të dobishme.
Ngjyra e një domateje të mirë duhet të jetë homogjene dhe e plotë, pa zona të gjelbra. Për më tepër, era e saj duhet të jetë e mirë. Domatet e mira duhet të jenë të buta në prekje dhe nuk duhet të duken mbi të gjurmët e gishtave./neps.al
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment