Përgatisni lyerjen:
Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄
ㅤ
Përgatisni lulelakrën:
Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪
ㅤ
Lyejeni lulelakrën:
Zhytni fetat e lulelakrës në masën për lyerje, duke u siguruar që secila anë të jetë e lyer plotësisht. 💧🥦
ㅤ
Skuqeni në një tigan:
Ngrohni pak vaj në një tigan dhe skuqini fetat e lulelakrës së pjekur për 5 minuta nga secila anë ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante. 🍳🥦🔥
ㅤ
Shtoni domate dhe mozzarella:
Transferoni fetat e lulelakrës në një tepsi, më pas mbi secilën fetë hidhni një fetë domate dhe një fetë djathë mozzarella. 🍅🧀
ㅤ
Piqeni në furrë:
Spërkateni me rigon dhe grijeni në furrë të parangrohur në 165°C për 10-15 minuta ose derisa mozzarella të shkrihet dhe të marrë pak ngjyrë kafe të artë. 🌿🔥
ㅤ
Shërbejeni të ngrohtë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento