Përgatisni lyerjen:
Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄
ㅤ
Përgatisni lulelakrën:
Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪
ㅤ
Lyejeni lulelakrën:
Zhytni fetat e lulelakrës në masën për lyerje, duke u siguruar që secila anë të jetë e lyer plotësisht. 💧🥦
ㅤ
Skuqeni në një tigan:
Ngrohni pak vaj në një tigan dhe skuqini fetat e lulelakrës së pjekur për 5 minuta nga secila anë ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante. 🍳🥦🔥
ㅤ
Shtoni domate dhe mozzarella:
Transferoni fetat e lulelakrës në një tepsi, më pas mbi secilën fetë hidhni një fetë domate dhe një fetë djathë mozzarella. 🍅🧀
ㅤ
Piqeni në furrë:
Spërkateni me rigon dhe grijeni në furrë të parangrohur në 165°C për 10-15 minuta ose derisa mozzarella të shkrihet dhe të marrë pak ngjyrë kafe të artë. 🌿🔥
ㅤ
Shërbejeni të ngrohtë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento