Përgatisni lyerjen:
Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄
ㅤ
Përgatisni lulelakrën:
Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪
ㅤ
Lyejeni lulelakrën:
Zhytni fetat e lulelakrës në masën për lyerje, duke u siguruar që secila anë të jetë e lyer plotësisht. 💧🥦
ㅤ
Skuqeni në një tigan:
Ngrohni pak vaj në një tigan dhe skuqini fetat e lulelakrës së pjekur për 5 minuta nga secila anë ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante. 🍳🥦🔥
ㅤ
Shtoni domate dhe mozzarella:
Transferoni fetat e lulelakrës në një tepsi, më pas mbi secilën fetë hidhni një fetë domate dhe një fetë djathë mozzarella. 🍅🧀
ㅤ
Piqeni në furrë:
Spërkateni me rigon dhe grijeni në furrë të parangrohur në 165°C për 10-15 minuta ose derisa mozzarella të shkrihet dhe të marrë pak ngjyrë kafe të artë. 🌿🔥
ㅤ
Shërbejeni të ngrohtë!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento