1 mango e madhe, e qëruar dhe e prerë në feta të holla
6 nektarina ose pjeshkë, ose një përzierje, të prera në feta
4 fruta pasioni (kërkoni ato me lëkurë të rrudhur, kjo do të thotë se janë pjekur), të përgjysmuara, farat dhe tuli i hequr
1 grusht gjethe mente
Ngrohni furrën në 200C. Hapni 1 fletë sfoliatë, por lëreni në letër kuzhine. E vendosim në një tepsi, e pudrosim me 2 lugë sheqer pluhur, më pas e mbulojmë me një letër kuzhine dhe një tepsi tjetër për pjekje që ta shtypim. Vendosini tepsisë diçka sipër për ta rënduar. Piqeni për 30 minuta, më pas kontrolloni nëse peta është e artë e gjitha. Nëse jo, kthejeni për 5 minuta të tjera ose më shumë në furrë. Përsëriteni me fletën tjetër të sfoliatës(ose gatuajini të dyja bashkë nëse keni mjaftueshëm tepsi). Pasi të kenë dalë nga furra, prisni skajet me një thikë të madhe dhe të mprehtë. Lëreni të ftohet.
Rrihni butësisht maskarponen, panën, vaniljen dhe sheqerin pluhur të mbetur, më pas transferojeni gjysmën në një qese pastiçerie të pajisur me një grykë të rrumbullakët 1,5 cm (ose thjesht nxirreni nga këndi i qeses). Filloni të krijoni forma me përzierjen e maskarpones nga skajet e sfoliatës. Hidhni sipër gjysmën e frutave dhe spërkatni me pak sheqer pluhur.
Vendosni sipër copën e dytë të sfoliatës, më shumë krem mascarpone (duke rimbush qesen kur keni nevojë), frutat e mbetura, sheqerin pluhur dhe në fund disa gjethe menteje. Përdorni një thikë të dhëmbëzuar për të prerë shtresat pa e shtypur të gjithë tortën.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento