Tavë Me Qumësht
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë.
Hapni një gropë në qendër dhe shtoni mjaltin, vezët, vajin e lulediellit dhe qumështin. Rrihni mirë me një rrahëse elektrike.
Hidheni masën në të dy format dhe piqini për 25-30 minuta derisa të skuqet dhe të jetë e qëndrueshme në prekje. Hiqeni nga furra, lëreni të ftohet për 10 minuta përpara se ta vendosni në një raft ftohjeje.
Për të bërë kremin, rrihni gjalpin pa kripë në një tas derisa të jetë i butë. Sitni gradualisht dhe rrihni sheqerin pluhur dhe kakaon, pastaj shtoni qumësht të mjaftueshëm për të bërë kremin.
Vendosnini dy bazat njëra mbi tjetrën me kremin në mes, dhe lyejeni edhe sipër dhe në pjesën anësore.
Përgatitja Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë.
Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta.
Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë.
Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit.
Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento