2½ lugë qumësht (pak më shumë nëse është e nevojshme)
Ngroheni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni me letër kuzhine bazën e dy tavave rrethore me diametër 18 cm. Sitni miellin, pluhurin e kakaos dhe sodën në një tas. Shtoni sheqerin dhe përziejini mirë.
Hapni një gropë në qendër dhe shtoni mjaltin, vezët, vajin e lulediellit dhe qumështin. Rrihni mirë me një rrahëse elektrike.
Hidheni masën në të dy format dhe piqini për 25-30 minuta derisa të skuqet dhe të jetë e qëndrueshme në prekje. Hiqeni nga furra, lëreni të ftohet për 10 minuta përpara se ta vendosni në një raft ftohjeje.
Për të bërë kremin, rrihni gjalpin pa kripë në një tas derisa të jetë i butë. Sitni gradualisht dhe rrihni sheqerin pluhur dhe kakaon, pastaj shtoni qumësht të mjaftueshëm për të bërë kremin.
Vendosnini dy bazat njëra mbi tjetrën me kremin në mes, dhe lyejeni edhe sipër dhe në pjesën anësore.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento