Përzieni kafenë me 2 lugë gjelle ujë të valuar në një enë të madhe derisa të bashkohen. Shtoni likerin e kafesë dhe 75 ml ujë të ftohtë. Hidheni në një enë të cekët dhe lërini mënjanë.
Përgatitni shtresën e kremit duke rrahur maskarponen, qumështin e kondensuar dhe ekstraktin e vaniljes me një rrahëse elektrike derisa të jetë e trashë dhe e lëmuar.
Thyejini biskotat në dy ose tre pjesë dhe zhyteni në përzierjen e kafesë për disa sekonda. Vendosni disa copa nga biskotat në fund të dy gotave dhe sipër lyeni me kremin. Spërkatini sipër me kakao për të paktën 1 orë përpara se ti shërbeni.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento