1.Ndani të verdhat e vezëve në një enë dhe shtojini gjysmën e sasisë së sheqerit.
2.Përziejini me përzierës elektrik derisa të përftoni një masë të qartë dhe kremoze.
3.Shtoni kremin maskarpone në masën e krijuar nga e verdha e vezëve dhe filloni përgatitjen e të bardhave të vezëve.
4.Përziejini mirë me përzierës elektrik dhe më pas shtoni gjysmën tjetër të sheqerit, pak e nga pak, duke e përzier vazhdimisht.
5.Kur masa të jetë përzier mirë shtoni të verdhën e vezëve që përgatitët më parë, me sheqer dhe maskarpone.
6.Bashkojini me kujdes, duke i përzier vazhdimisht, nga poshtë-lart, me ndihmën e një luge.
7.Me ndihmën e një luge, kremin e përgatitur hidheni në fundin e çdo tasi, ose tepsie që keni përgatitur për tiramisunë.
8.Ngjyeni biskotat në kafe, duke bërë kujdes që të mos zbuten më shumë se duhet. Shtoni biskotat mbi krem.
9.Hidhni mbi biskota edhe një shtresë tjetër kremi dhe mbulojeni edhe me një shtresë të dytë biskotash.
10.Nëse të parat i keni vënë vertikalisht, shtresën e dytë vërini horizontalisht.Sipas dëshirës mund të shtoni fruta të ndryshëm të prerë hollë dhe sipër edhe një shtresë të fundit kremi.
11.Nivelojeni kremin mirë dhe spërkateni me kakao pluhur.Gjithashtu sipas dëshirës sipërfaqen mbulojeni me copa të prera çokollate.
12.Lëreni tiramisunë të pushojë për disa orë në frigorifer dhe më pas shërbejeni.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment