Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në një tigan, shtoni 2 thelpinj hudhër dhe gatuajini për disa sekonda, më pas hidhni domatet. Spërkatini me kripë dhe lërini të gatuhen për 10-15 minuta derisa të bëhet një salcë e trashë. E vendosim në mikrovalë spinaqin për 2 minuta që të zbutet ose duke e futur në një kullesë dhe i hedhim sipër një ibrik me ujë të nxehtë. Kur të jetë ftohur mjaftueshëm për t’u mbajtur, shtrydhni sa më shumë lëng që të mundeni dhe më pas grijeni.
Ngroheni furrën në 220 gradë. Përzieni së bashku rikotën, spinaqin, një spërkatje të bollshme arrë moskat, hudhrën e mbetur të shtypur dhe pak kripë e piper. Përhapeni salcën e domates mbi bazën e një tave pjekjeje të cekët rreth 20cm x 30cm. Masën e spinaqit e ndajmë mes petullave/krepave duke e shtrirë në gjysmën e sipërfaqes. Palosni çdo petull/krepë në gjysmë, pastaj përsëri në gjysmë për të bërë një trekëndësh. I shtrojmë petullat sipër salcës, i shpërndajmë dhe mocarelën dhe parmixhanin. Lyejeni me pak vaj dhe piqini për 15-20 minuta derisa të skuqen.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento