225 gr mocarela, të kulluar dhe të grirë në copa të vogla
50 gr parmigiano i grirë në rende
Ngrohni vajin në një tigan, shtoni 2 thelpinj hudhër dhe gatuajini për disa sekonda, më pas hidhni domatet. Spërkatini me kripë dhe lërini të gatuhen për 10-15 minuta derisa të bëhet një salcë e trashë. E vendosim në mikrovalë spinaqin për 2 minuta që të zbutet ose duke e futur në një kullesë dhe i hedhim sipër një ibrik me ujë të nxehtë. Kur të jetë ftohur mjaftueshëm për t’u mbajtur, shtrydhni sa më shumë lëng që të mundeni dhe më pas grijeni.
Ngroheni furrën në 220 gradë. Përzieni së bashku rikotën, spinaqin, një spërkatje të bollshme arrë moskat, hudhrën e mbetur të shtypur dhe pak kripë e piper. Përhapeni salcën e domates mbi bazën e një tave pjekjeje të cekët rreth 20cm x 30cm. Masën e spinaqit e ndajmë mes petullave/krepave duke e shtrirë në gjysmën e sipërfaqes. Palosni çdo petull/krepë në gjysmë, pastaj përsëri në gjysmë për të bërë një trekëndësh. I shtrojmë petullat sipër salcës, i shpërndajmë dhe mocarelën dhe parmixhanin. Lyejeni me pak vaj dhe piqini për 15-20 minuta derisa të skuqen.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento