225 gr mocarela, të kulluar dhe të grirë në copa të vogla
50 gr parmigiano i grirë në rende
Ngrohni vajin në një tigan, shtoni 2 thelpinj hudhër dhe gatuajini për disa sekonda, më pas hidhni domatet. Spërkatini me kripë dhe lërini të gatuhen për 10-15 minuta derisa të bëhet një salcë e trashë. E vendosim në mikrovalë spinaqin për 2 minuta që të zbutet ose duke e futur në një kullesë dhe i hedhim sipër një ibrik me ujë të nxehtë. Kur të jetë ftohur mjaftueshëm për t’u mbajtur, shtrydhni sa më shumë lëng që të mundeni dhe më pas grijeni.
Ngroheni furrën në 220 gradë. Përzieni së bashku rikotën, spinaqin, një spërkatje të bollshme arrë moskat, hudhrën e mbetur të shtypur dhe pak kripë e piper. Përhapeni salcën e domates mbi bazën e një tave pjekjeje të cekët rreth 20cm x 30cm. Masën e spinaqit e ndajmë mes petullave/krepave duke e shtrirë në gjysmën e sipërfaqes. Palosni çdo petull/krepë në gjysmë, pastaj përsëri në gjysmë për të bërë një trekëndësh. I shtrojmë petullat sipër salcës, i shpërndajmë dhe mocarelën dhe parmixhanin. Lyejeni me pak vaj dhe piqini për 15-20 minuta derisa të skuqen.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento