Përgjysmoni specin djegës, hiqini farat nëse nuk ju pëlqen shumë djegës.
Vendoseni në një përpunues të vogël ushqimi me purenë e domates, vajin e ullirit dhe hudhrën. Përpunojeni në një masë paste, më pas shpërndajeni mbi pulë.
Shtoni pulën dhe patatet në tepsi dhe spërkatini mirë me piper të zi dhe pak kripë, më pas përzieni gjithçka mirë me duart tuaja. Shtoni trumzën dhe piqeni për 30 minuta.
Shtoni pancetën dhe piqeni edhe për 15 minuta, më pas shtoni domatet dhe piqeni edhe për 15 minuta derisa domatet të jenë zbutur dhe pula të jetë gatuar.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento