Ngrohni vajin në një tigan mesatar mbi nxehtësi mesatare. Skuqini qepën dhe hudhrën për 8-10 minuta derisa të zbuten. Shtoni çorizon dhe skuqeni edhe për 5 minuta. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i rregulloni me kripë. Lërini të ziejnë, më pas shtoni njokit dhe gatuajini për 8 minuta, duke i përzier shpesh, derisa të zbuten. Ngrohni grilën në nxehtësi të lartë.
Përzieni ¾ e mocarelës dhe pjesën më të madhe të borzilokut përmes njokive. Hidhni përzierjen në një enë pjekjeje. Hidhni sipër mocarelën e mbetur, më pas piqeni në grilë për 3 minuta, ose derisa djathi të shkrihet dhe të marrë ngjyrë të artë. Shpërndani mbi të borzilokun e mbetur dhe shërbejeni me sallatë jeshile.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento