Ngrohni vajin në një tigan mesatar mbi nxehtësi mesatare. Skuqini qepën dhe hudhrën për 8-10 minuta derisa të zbuten. Shtoni çorizon dhe skuqeni edhe për 5 minuta. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i rregulloni me kripë. Lërini të ziejnë, më pas shtoni njokit dhe gatuajini për 8 minuta, duke i përzier shpesh, derisa të zbuten. Ngrohni grilën në nxehtësi të lartë.
Përzieni ¾ e mocarelës dhe pjesën më të madhe të borzilokut përmes njokive. Hidhni përzierjen në një enë pjekjeje. Hidhni sipër mocarelën e mbetur, më pas piqeni në grilë për 3 minuta, ose derisa djathi të shkrihet dhe të marrë ngjyrë të artë. Shpërndani mbi të borzilokun e mbetur dhe shërbejeni me sallatë jeshile.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento